Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.08.2007.

16:10

Stojanović: "Dovodimo Rakića"

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Sportski direktor Crvene zvezde Stevan Stojanović izjavio je kako je zadovoljan prelaznim rokom i fudbalerima koji su dovedeni u njegov klub. Stojanović je takođe potvrdio navode medija o prelasku Đorđa Rakića iz OFK Beograda u Crvenu zvezdu.

Prelazni rok još nije završen. Kakvi su planovi Crvene zvezde?

"Mnogo puta sam do sada istakao da se prelazni rok za Crvenu zvezdu završava 31. avgusta, uostalom kao i za sve klubove u Evropi. Tada će se podvući crta i biće poznato ko su igrači sa kojima Crvena zvezda raspolaže u narednoj sezoni. Stvorili smo žestoku i zdravu konkurenciju na većini pozicija u timu. Mislim da samo na taj način ekipa može da bude bolja, a fudbaler pojedinačno da napreduje. Zadržali smo osnovu tima koji je osvojio duplu krunu i uspeli dodatno da ga pojačamo angažovanjem vrlo kvaltetnih igrača".

Poslednjih dana dosta se govori o angažovanju još jednog napadača?

"U dosadašnjem toku prelaznog roka svesno smo se odrekli usluga Đokića i Purovića, koji su otišli u inostranstvo. Doveli smo Argentinca Barhosa, vratili sa pozajmice Đorđevića. Jasno je da je zbog velikog broja utakmica koje Crvenu zvezdu očekuju u narednom periodu, kao i naših velikh ambicija u svim takmičenjima, neophodno angažovati još jednog napadača. Tačno je da smo zaintersovani za Đorđa Rakića, mladog reprezentativca Srbije i prvotimca OFK Beograda. Pregovori se ne vode od juče, već traju poslednjih nekoliko nedelja na najvišem nivou. Činjenica je da mnogi sa tim nisu upoznati, ali politika Crvene zvezde je da pregovara samo sa ljudima koji su merodavni za to. To je praksa koje smo se držali i u ovom slučaju, tako da su o nameri Crvene zvezde da u svoje redove dovede mladog reprezentativca Srbije bili informisani samo najviši funkcioneri OFK Beograda".

Prvotimac OFK Beograda i ranije je bio na meti Crvene zvezde?

"Đorđe Rakić je vrlo talentovan igrač koji je i pre dve godine bio interesantan Crvenoj zvezdi. U tom mometnu konkurencija u timu je bila žestoka (Žigić, Pantelić, Purović, Rašković) i procenjeno je da bi za Rakića bilo najbolje da ode u drugi klub i razvija se kao igrač. Drago nam je što smo već tada napravili dobru procenu i nadamo se da će u najskorijoj budućnosti Đorđe Rakić zaigrati u crveno-belom dresu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve