Nova vest
Fudbal

Petak, 03.08.2007.

13:07

Partizan na Rabotnički

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Partizana sastaće se sa skopskim Rabotničkim u drugom kolu kvalifikacija za Kup UEFA, ukoliko mu Evropska fudbalska unija usvoji žalbu. Prvi meč igraće se u Skoplju Mečevi druge runde kvalifikacija igraju se 16. i 30. avgusta. Skopski klub izbacio je Goricu, rezultatima 0:0 i 2:1.

Rabotnički do sada nije imao evropske uspehe, ali su se prošle sezone ozbiljno borili za titulu sa Pobedom iz Prilepa.

Od raspada Jugoslavije Partizan nikad nije igrao takmičarski meč sa nekom makedonskom ekipom.

Kapiten Partizana Antonio Rukavina kaže da ne poznaje previše budućeg protivnika i da veruje da je njihova najveća snaga trener Dragoljub Bekvalac, ali smatra da je Partizan favorit

"Rabotnički je solidna ekipa. Poznajem njihovog šefa struke, Dragoljuba Bekvalca, koji je meni lično bio trener i znam da se radi o jednom odličnom, prekaljenom i iskusnom treneru koji, u koji god klub da dođe, napravi rezultat. Tako da će on da nam bude najveća prepreka. Ne poznajem dovoljno ekipu Rabotničkog, ali znam da su prošle godine u zadnjem ili predzadnjem kolu izgubili titulu, tako da radi se o dobroj ekipi. Počeli smo da pratimo rezultate otkako je tamo otišao trener Dragoljub Bekvalac. Radi se o dobrom, zavidnom kvalitetu fudbala u Makedoniji. Ali, opet kažem, mi smo Partizan, favoriti smo. Pokušaćemo da pobedimo i prođemo u to treće kolo. Ne želim da potcenjujem ekipe iz Makedonije, ali ako ne prođemo dalje, mislim da onda nemamo šta da tražimo u Evropi".

Rukavina je zadovoljan pripremama Partizana i prikazanim kvalitetom igre u utakmicama koje je njegov klub do sada odigrao.

"Iako je pripremni period trajao do pre neki dan, za sada sam zadovoljan. Mislim da smo na dve utakmice sa ekipom Zrinjskog pokazali zavidan kvalitet, iako mislim da taj dvomeč nije bio merilo kvaliteta, jer sam očekivao da ih pobedimo jer smo mnogo kvalitetnija ekipa. Ipak, pokazali smo kvalitet i na utakmici protiv Intera, pokazali da možemo da igramo i sa najjačim ekipama. Vidi se da smo napravili jedan dobar tim. Uz te mlade igrače od prošle godine doveli smo par stranaca, iskusnih igrača. Može da se kaže da smo napravili spoj mladosti i iskustva i da će to ove godine doneti prevagu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu