Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.07.2007.

14:32

Penev ponovo selektor Bugarske

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Dimitar Penev imenovan je za selektora reprezentacije Bugarske, a na toj funkciji će zameniti Hrista Stoičkova koji je u aprilu podneo ostavku da bi preuzeo špansku Seltu. "Dogovoreno je da vodim našu nacionalnu selekciju, a o detaljima ćemo razgovarati na sutrašnjoj konferenciji za novinare", rekao je 62-godišnji Penev odlazeći sa sastanka Izvršnog komiteta Fudbaske federacije Bugarske.

Nakon odlaska Stoičkova, za privremenog selektora bio je postavljen trener Levskog iz Sofije Stanimir Stoilov koji je vodio reprezentaciju na kvalifikacionoj utakmici za prvenstvo Evrope protiv Belorusije.

Penevu će ovo biti drugi put da predvodi nacionalnu selekciju svoje zemlje. U svom prvom mandatu doveo je Bugarsku do polufinala prvenstva sveta u SAD 1994. godine i uspešno prebrodio kvalifikacije za prvenstvo Evrope 1996. godine u Engleskoj.

Osnovni zadatak Peneva biće da ponovi taj uspeh i da Bugarsku odvede na šampionat Evrope koji će naredne godine biti održan u Austriji i Švajcarskoj. Trenutno je Bugarska drugoplasirana u grupi G sa dva boda manje od vodeće Rumunije i bodom više od Holandije, koja je odigrala utakmicu manje.

U prvoj zvaničnoj utakmici Penev će imati najteži zadatak, jer na gostovanju u Holandiji 8. septembra treba da odbrani drugu poziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve