Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.07.2007.

17:49

Irak i SA u finalu kupa Azije

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Irak je uspeo da zabeleži istorijski uspeh nakon što je u polufinalu kupa Azije na penale savladao Južnu Koreju. Korejci su dobro igrali čitavim tokom utakmice, ali su na kraju ostali bez mesta u finalu, pošto je Irak prevladao u penalima 4-3. Finale se igra u nedelju u Džakarti, gde će se Iračani sa ekipom Saudijske Arabije koja jepobedila Japan sa 3:2.

Oba tima su propustila dosta šansi u regularnom toku utakmice. Havar Mula je imao čist šut koji je Kim Jin-Ku uspeo da odbrani, dok je Li Čun-Su propustio odličnu prliku da zabeleži pogodak iz slobodnog udarca.

Golman Iračana Nor Sabri Abas bio je heroj utakmice, pošto je uspeo da odbrani šut Jom Ki-Huna, a nakon što je Kim Jung-Vu pogodio prečku, Irak je mogao da počne sa slavljem.

Ovo je prvi put da Irak učestvuje u finalu kupa Azije.

U drugom polufinalu, i duelu dve selekcije koje su po tri puta osvajale ovo takmičenje, Saudijska Arabija je pobedila branioca titule Japan sa 3:2.

Prvi su do prednosti došli Saudijci pogotkom Al Katanija posle centaršuta Jasama.

Samo dva minuta kasnije Japan dolazi do izjednačenja i to takodje posle prekida. Korner je izveo Endo, a pogodio Nakazava.

Već u drugom minutu nastavka Al Bahri je ubacio u 16-erac, japanska obrana ponovo loše reaguje, a  Maz glavom pgadja sa 2:1. Na sličan način do svog drugog gola stigao je i Japan. Ponovo je nabacio Endo iz kornera, Nakamura prosledio do Abera koji donosi izjednačenje ekipi Ivice Osima.

Konačan rezultat, samo 3 minuta posle izjednačenja Japanaca postavio je Maz dobrim udarcem posle odličnog prodora.

Japanci su do kraja meča pokušavali da dodju do izjednačenja, ali osim udarca Hanja sa 30 metara u prečku, nisu uspeli ozbiljnije da priprete golu SA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve