Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.07.2007.

23:46

Inter iskusniji, Partizan odličan

Izvor: IL MŠ

Autor:IL MŠ

Default images

U okviru priprema za novo fudbalsko prvenstvo fudbaleri Partizana igralu su u italijannskom Bolcanu sa milanskim Interom i izgubili od prvaka Italije rezultatom 1:0 (1:0). Jedini strelac na meču bio je reprezentativac Švedske Zlatan Ibrahimović u 19. minutu.

Utakmica koja je bila pripremna i prijateljska nije bila bez svojih kvaliteta i tempa. Bilo je puno trčanja, tempa i žara. Partizan nije pokazao tremu osim u prvih 20-ak minuta kada su primili i jedini gola na utakmici – strelac je bio Zlatan  Ibrahimović. Posle toga Partizan je imao nekoliko prilika, imali su ih i "crno-plavi" (koji su na ovoj utakmici predstavili i novu garnituru dresova "belo-plava" boja, sa "aplikacijom" - crveni krst - napred). Partizan se nije obrukao i pokazao je da može ravnopravno da igra sa jednim opd najboljih timova Evrope i prvakom Italije.

Najbliži golu "crno-beli" su na početku drugog poluvremena, kada je Stevan Jovetić posle vešte finte pogodio stativu gola, koji je u drugom delu igre umesto Žulija Cezara čuvao Frančesko Toldo.

"Odigrali smo vrlo dobro, imali nekoliko šansi, ali nismo uspeli da ih iskoristimo. Mislim je uspeh igrati sa prvakom Italije 0:1. Treba još dosta da se radi. Ovo je bila odlična proba. Možda je dobro da i češće imamo ovakve testove i da dođemo do samopouzdanja i da kada dođu velike i važne utakmice igramo sa manjom tremom. Igrao sam protiv Samjuela i Materacija i nisam postigao gol – pogodio sam stativu, ali nadam se da ću sledeći put biti uspešniji," rekao je za B92 Stevan Jovetić.

Kao i na utakmici sa Zrinjskim, Brazilac Žuka je pokazao da će biti veliko pojačanje za tim Miroslava Đukića. Bez greške odigrao je u polju, sa vrlo preciznom pas-igrom, a nekoliko puta bio je vrlo opasan i u napadu.

"Zaista sam vrlo zadovoljan učinkom mojih igrača, odnosom, prilazom igri i kako smo odigrali sa Interom – jednom od najjačih evropskih ekipa. Većim delom utakmice imali smo loptu u nogama i inicijativu. Kažnjeni smo na način kako ozbiljne ekipe kažnjavaju svoje protivnike – izgubili smo loptu na sredini i primili smo gol iz kontre – to je za nas velika škola," rekao je posle utakmice u Bolcanu Miroslav Đukić za B92.

"Moji igrači su danas naučili mnoge bitne stvari: kako se igra taktički fudbal, kako se igra protiv jedne tvrde ekipe, uvek dobro postavljene. Imali su protiv sebe vrhunske igrače i jako mi je bitno da su moji igrači videli da mogu da se bore protiv takvih igrača i da nisu sa druge planete i da radom i odnosom i oni mogu da budu takvi," iskren je trener Partizana. 

Darko Božović se nametnuo kao prvi izbor trenera Đukića za mesto golmana. I ovoga puta bio je vrlo siguran i nema dileme da će biti pojačanje Partizana u ovoj sezoni.

"Igrači Intera sigurno nisu hteli pred svojom publikom da izgube i ostvare neki loš rezultat – odigrali su angažovano i sigurno. I mi smo hteli da se dobro predstavimo. Spremamo se za naše prvenstvo i hteli smo da pokažemo da smo prava ekipa i da znamo da igramo fudbal. Mislim da smo u tome i uspeli. Ovo je sigurno najbolji tim protiv kojeg sam ikada branio. Oni su velika ekipa," smatra bivši junior Partizana i dojučerašnji golman Bežanije.

Kada bi morao da nekoga izabereš iz napada Intera, ko je na tebe ostavio najjači utisak, koga bi izabrao?
"Adrijana, sigurno. Nisam imao neku priliku da branim njegove šuteve, ali saigrači su mi rekli da je mnogo jak i da ima strašan šut," iskren je Darko Božović.

Ceo boravak Partizana u Italiji protekao je velikom iščekivanju odluke kakvu će kaznu beogradski tim dobiti od UEFA, posle incidenata u Mostaru i možda je i to uticalo da srpski tim malo bojažljivo uđe u meč. Utakmici je prisustvovalo oko 4000 gledalaca. Na pitanje novinara B92 da li očekuje eliminaciju iz Kupa UEFA, trener Đukić je rekao da je njegov i posao igrača na terenu, a da ostalim stvarima - van terena - ne želi da se bavi.

Inter: 12 Julio Cesar (1 Toldo 25); 2 Filippini (24 Rivas 20 st), 16 Fatic (4 Pedrelli 39 st), 23 Materazzi (11 Jimenez 15 st), 6 Maxwell (Samuel 1 st); 19 Bolzoni (13 Filkor 39 st), 15 Dacourt (14 Maaroufi 14 st), 5 Stankovic (Figo 1 st), 21 Solari (Cesar 1 st) ; 8 Ibrahimovic (9 Cruz 24, 18 Balotelli 27 st), 29 Suazo (Adriano 1 st).

Partizan Belgrado: 1 Bozovic; 3 Rukavina, 21 Mihajlov (13 Jovanovic 39 st), 5 Sikimic (4 Rnic 80), 23 Lazarevic (17 Brezancic 43 st), 8 Juca (6 Zajic 35 st), 10 Moreira (20 Marinkovic 18 st), 33 Maletic, 14 Lazic (37 Obradovic 21 st), 35 Jovetic (11 Lazetic 33), 26 Diarra (39 Vitor 25 st).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu