Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.07.2007.

20:06

Vojvodina ubedljiva, remi Bežanije

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u Novom Sadu malteški Hibernijans rezultatom 5:1, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA, i tako stekli veliku prednost pred revanš. Bežanija nije imala uspeha kao Vojvodina, pošto je na stadionu Partizana igrala nerešeno 2:2 sa albanskom Besom. Golove za Novosađane postigli su Despotović (3), Đurić i Kačar, a strelci za Bežaniju bili su Đalović i Đurovski.

Revanš utakmice igraju se za dve nedelje.

Tokom čitave utakmice novosadski tim bio je nadmoćniji i kontrolisao je situaciju na terenu. Veoma toplo vreme onemogućilo je igrače obe ekipe da pruže kvalitetniju igru, a sudija Mihal Liskijevič iz Poljske je u dva navrata prekidao utakmicu kako bi se igrači osvežili.

Za Vojvodinu je od prvog minuta na terenu bio povratnik Leo Lerinc, dok su u drugom poluvremenu u igru ušla letošnja pojačanja Novosađana Dragan Šarac i Saša Drakulić.

Trener Vojvodine Milovan Rajevac rekao je posle meča da je zadovoljan igrom koju je pružila njegova ekipa, ocenjujući da je utakmica po velikoj vrućini bila iscrpljujuća za igrače, ali da su oni dali maksimum.

"Veliki broj gledalaca po ovakvoj temperaturi znači da je Vojvodina ponovo u srcu navijača, a igrači su im se revanširali pobedom. Gosti imaju dobre pojedince, ali moji igrači su dali večeras maksimum i zasluženo pobedili", kazao je Rajevac.

Utakmicu je na stadionu Vojvodine pratilo oko 3.000 gledalaca.

Besa izjednačila u nadoknadi vremena

Bežanija je bila za nijansu bolji tim na utakmici između dve ekipe bez međunarodnog iskustva. Oba tima imala su po nekoliko prilika za gol. Bežanija je imala više, ali je njene napade najčešće zaustavljao golman Bese Suat Zendeli.

Prvi gol na utakmici postigao je Đalović, koji je posle duplog pasa sa Dejanom Osmanovićem iz drugog pokušaja savladao Zendelija.

Besa je izjednačila početkom drugog poluvremena, kada je Amarildo Beliša dobro centrirao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, a Išaka
iskoristio neopreznost odbrane domaćih i glavom sa pet metara zatresao protivničku mrežu.

Bežanija je do novog vođstva stigla sa penala, koji je dosuđen pošto je u kaznenom prostoru Bese oboren Vladan Pavlović.

Albanska ekipe je, ipak, miran san pred revaš obezbedila golom u prvom minutu sudijske nadoknade, pošto je Elokan, ponovo posle loše reakcije odbrane domaćih, glavom pogodio gol Bežanije posle centaršuta Dritona Krasnićija.

Trener Bežanije Miloljub Ostojić posle utakmice rekao je da fudbaleri njegove ekipe fizički nisu bili spremni za duel sa Besom.

"Nisam zadovoljan igrom, ali pošto sam sa ekipom tek 15 dana, bilo bi čudo da smo bili bolji. Bolje ćemo se spremiti za revanš, ali Besa sada ima veće šanse", rekao je Ostojić.

Trener Bese Silvio Dumitresku izjavio je da je zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom svoje ekipe.

"Besa može mnogo bolje nego što je večeras pokazala, možda i zbog nedostatka iskustva. Ništa, ipak, još nije gotovo", rekao je Dumitresku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve