Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.07.2007.

20:48

Kup Azije: Kraj za Južnu Koreju?

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Posle nedeljnih utakmica na Kupu Azije Kina i Iran imaju realne izglede da se plasiraju u drugu fazu takmičenja, a jedan od fudbalskih velikana tog kontinenta, selekcija Južne Koreje, nalazi se pred eliminacijom. Kina i Iran igrali su u grupi 'C' nerešeno, 2:2, a Bahrein je u grupi 'D' savaldao Južnu Koreju sa 2:1.

Korejci su izgubili i pored toga što su pogotkom Kim Do-Heona u 4. minutu, ali je tim Bahreina golovima Guloma u 43. i Abdulatifa u 85. minutu osvojio tri boda i u poslednjem kolu u duelu sa selekcijom Saudijske Arabije biće im potreban bod da se oba zalivska tima plasiraju u sledeću rundu takmičenja.

U derbiju grupe 'C' Kina i Iran su u Kuala Lumpuru odigrali 2:2. Kina je imala prednost od 2:0 golovima Šao Đijaija u 7. i Mao Đianćinga u 33. minutu, ali su Feridon Zandi (44) i Džavad Nekunam (72) doneli izjednačenje Irancima.

Za selekciju Malezije takmičenje je završeno, ostala tri tima imaju realne izgelde da prođu dalje.

Grupa 'C': Kina 4, Iran 4, Uzbekistan 3, Malezija 0 
Grupa 'D': Saudijska Arabija 4, Indonezija 3, Bahrein 3, Južna Koreja 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve