Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.07.2007.

13:09

Osim, novinari, zečevi, doktori...

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor japanske fudbalske reprezentacije Ivica Osim je na azijskom prvenstvu u fudbalu, na kojem učestvuje Japan, iznenadio novinare kada je na konferenicji za novinare odbrusio "Prestanite da me pitate o zečevima!". Na prvenstvu Azije, koje organizuju Indonezija, Malezija, Tajland i Vijetnam, Japan igra u grupi B sa Katarom, Ujedinjenim arpaskim emiratima i Vijetnamom.

Posle prve utakmice sa Emiratima koja je završila nerešenim ishodom 1:1, Osim je pokazivao mrzovolju na konferencijama za novinare. On je svoje igraće nazvao zečevima, a ne profesionalcima. Ta mrzovolja ga, po svemu sudeći, još drži.

Na pitanje o utakmici u Hanoju, Osim je odgovorio: "U mojoj zemlji imamo izreku koja kaže da nema svrhe tražiti nerodjene zečeve u šumi. Ne bavim se spekulacijama. Možemo izgubiti. Tu postoji nekoliko matematičkih jednačina. Imate digitrone - rešite to vi!", kazao je Osim.

Japan, koji nastoji da osvoji treći Azijski kup uzastopno, u grupi B ima prednost u gol razlici o odnosu na Vijetnam. Osim nije hteo da komentariše ni ostale mečeve u grupi B.

"Nije me briga šta se dešava u ostalim utakmicama", odbrusio je Osim i rekao "Pokušaćemo da pobedimo. Ali možemo izgubiti. Nisam ja naučnik".

Selektor japanske reprezentacije je ocenio da će sledeća utakmica izmedju Japana i Vijetnama biti istorijski meč za domaćina.

"Fudbal može biti čudna igra i neću im davati dodatne motivacije tako što ću reći da ćemo pobediti", rekao je Osim.

Kada su mu novinari postavili uobičajeno pitanje o spremnosti igrača, Osim je rekao "Ima li ovde doktora? To nije moj posao!".

Na kraju je Osim rekao i da će biti veoma uznemiren ako ga niko ne upita šta će uraditi ako sutra Japan izgubi, a kada ga je jedan novinar to pitao, selektor japanske reprezentacije je odgovorio:

"Ne pitajte mene! Pitajte Japansku fudbalsku asocijaciju!".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve