Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.06.2007.

14:00

Austrija uvela mere protiv huligana

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Austrijska vlada usvojila je u sredu preventivnu meru protiv huligana pred Evropsko Prvenstvo u fudbalu "EURO 2008", koje će biti održano u Austriji i Švajcarskoj. Huligani koji su od ranije poznati policiji, moraće ubuduće da se jave nadležnim vlastima za vreme odigravanja određenih utakmica, predviđa usvojena mera.

"Time se želi da se spreči da se huligani nađu među navijačima na stadionima, ili na drugim mestima za vreme odigravanje većih utakmica", objasnio je ministar unutrašnjih poslova Austrije Ginter Plater.

Prema Platerovim rečima, u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije nalazi se više hiljada osoba, koje bi mogle da budu obuhvaćene usvojenom merom.

Plater je objasnio da će vlastima poznati huligani, odnosno osobe koje su osuđivane zbog nasilja ili lica protiv kojih je u toku krivični postupak, dve nedelje pred utakmicu, za koju se oceni da je potrebna ovakva mera, biti informisani da se četiri sata pred početak meča pojave u određenoj policijskoj stanici.

"Tamo će, za vreme trajanja utakmice, biti poučeni o 'pravnom stanju'. Ukoliko neko ne ispoštuje obavezu javljanja policiji on će biti uhapšen", precizirao je Plater.

Ministar pravosuđa Austrije Marija Berger, koja je u više navrata javno ispoljavala neslaganje sa ovom merom, prihvatila je preventivno delovanje protiv huligana, izrazivši zadovoljstvo što je iz nacrta predložene mere uklonjena reč "preventivni pritvor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve