Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.06.2007.

20:38

Vila i Everton žele Kajtlija

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaler Vulverhemptona Majkl Kajtli mogao bi da za manje od godinu dana iz amaterskog fudbala stigne do Premijer lige. Kajtli, kojeg su Vulvsi u januaru za samo 25 hiljada funti kupili od člana Konferencije Grejs Atletika, sada je na meti Aston Vile i Evertona. Procenjuje se da bi Vulvsi, koji nisu uspeli da kroz plej of izbore plasman u Premijer ligu, mogli da prodaju 21-godišnjeg Kajtlija za tri miliona funti.

Kajtli je u dresu Grejsa zaradio nadimak “Rajan Gigs Konferencije”, zbog fantastične igre po krilu i izuzetne efikasnosti za igrača na toj poziciji (10 golova za tri meseca).

Vulvsi su ga pozajmili u novembru, a u januaru ga i otkupili (ugovor mu traje do leta 2009. godine), a Kajtli im se odužio odličnom sezonom, u kojoj je postigao osam golova.

Znam da se priča o tome da neki premijerligaši žele da me kupe, ali ja bih rado potpisao novi, duži ugovor sa Vulvsima, ako me žele”, rekao je Kajtli, za kojeg je u jesenjem delu sezone navodno bio zainteresovan i ser Aleks Ferguson.

Vulvsi su u Čempionšipu osvojili peto mesto, a u polufinalu plej ofa poraženi su od Vest Bromvič Albiona.

Prethodni fudbaler koji je za pola godine iz amaterske konkurencije stigao do Premijer lige bio je DJ Kembel, koji je iz Jidinga u leto 2005. prešao u Brentford, a već u januaru 2006. kupio ga je menadžer Birmingem Sitija Stiv Brus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu