Nova vest
Fudbal

Subota, 02.06.2007.

10:14

Nerešeno na Vembliju

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalske reprezentacije Engleske i Brazila odigrale su u Londonu nerešeno 1:1 u prijateljskoj utakmici na stadionu Vembli. U centru pažnje bio je Dejvid Bekam koji se vratio u nacionalni tim posle 11 meseci odsustva. Bekamovo prisustvo na terenu itekako je bilo primetno. U 68 minutu fudbaler madridskog Reala je asistirao iz slobodnog udarca Džonu Teriju za vođstvo Engleza. Dijego je u drugom minutu sudijske nadoknade neometan ušao u kazneni prostor i postavio je konačnih 1:1.

Desetak minuta pre kraja selektor Stiv Meklaren zamenio je Bekama, koji je uz ovacije 88 hiljada navijača napustio teren.  

Očekivanja od meča u Londonu su bila velika, ali je viđeno tek nekoliko solidnih prilika na obe strane. Veći deo utakmice Englezi su imali problema sa kretavnošću na sredini terena, dok su Brazilci često preterivali sa egzibicijama, bez konkretnog učinka u napadu.

U prvom poluvremenu najbolje šanse stvorene iz prekida. Prvo je pokušao Dejvid Bekam, zatim Ronaldinjo. U oba slučaja lopta je završila pored gola.

Ni u nastavku meča ništa se značajnije nije promenilo. Pol Robinsn je prvu ozbiljnu intervenciju imao početkom drugog poluvremena posle nezgodnog šuta Ronaldinja sa ivice kaznenog prostora. Stjuart Dauning je testirao Eltona posle jednog časa igre, da bi u završnici Brazilci nekoliko puta zapretili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve