Nova vest
Fudbal

Subota, 26.05.2007.

20:24

Remi Zvezde i Hajduka za kraj

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da pobedom završe uspešnu sezonu, u kojoj su osvojili duplu krunu. Zvezda je sa Hajdukom iz Kule odigrala 1:1, pa je posle ubedljive pobede Partizana nad apatinskom Mladošću konačna razlika između dve najbolje plasirane ekipe 17 bodova. Hajduk je na Markani pred 20 hiljada ljudi poveo golom Davidova u 42, a izjednačio je Milijaš u 52. minutu. Dušan Đokić je promašio dva penala u drugom poluvremenu.

Meč je imao svečani uvod, tokom kojeg su proslavljene titule fudbalera i rukometaša, ali je to ostvarilo negativan uticaj na igru domaćina, koji je u prvom poluvremenu bio totalno nepovezan.

Kazna za takav pristup mogla je da dođe i pre 42. minuta, ali su Radivojević i Stanić propuštali prilike. Ipak, u 42. minutu bolja igra Hajduka nagrađena je golom Davidova, koji je posle duge akcije ostao sâm na levoj strani i pogodio mrežu bez problema.

Već na startu drugog poluvremena Zvezda je pokazala želju da napravi preokret, a posle šest minuta igre stiglo je izjednačenje – Anđelković je odlično centrirao, Milijaš se neometano namestio i pogodio sâm ugao.

U minutima koji su usledili ređale su se akcije pred golom Kuljana, a već u 55. minutu Zvezda dobija penal, pošto je Đuričić oborio Đokića. Zvezdin prvi strelac inače ne puca penale, ali ej ovog puta dobio poverenje, da bi imao bolje izglede da dobije trku za prvog strelca sa Rankom Despotovićem. Ipak, njegov udarac je bio slab, a Đuričić se odlično snašao.

Šanse su nastavile da se ređaju pred Đuričićem, a jedinu grešku golman Hajduka napravio je u 68. minutu, kada je spustio loptu u noge Kastilju, ali je udarac izblokirao Fejsa.

Trinaest minuta pre kraja Milijaš je oboren u šesnaestercu, novi pena, ponovo isti akteri i isti ishod: loš šut Đokića, lepa odbrana Đurišića.

Ni u finišu promena nije bilo, pa je rezultat ostao 1:1. Zvezda ostaje na plus 17, a Hajduk na petom mestu, koje vodi u Intertoto kup.

Crvena zvezda: Radivojević, Anđelković, Pantić, Trajković (56' Rašković), Milijaš, Đokić, Burzanović (54' Trišović), Bajalica, Gaj (69' Koroman), Milovanović, Kastiljo

Hajduk Kula: Đuričić, Pavićević, Lj. Fejsa, Radanović, D. Fejsa, Dojkić, Radivojević (61' Jovanović), Bogić, Vasiljević (90' Komazec), Stanić (79' Đukanović), Davidov

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve