Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.05.2007.

22:07

Crvena zvezda osvojila Kup Srbije

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Lav kup Srbije, pošto su u finalu pobedili Vojvodinu sa 2:0 (0:0). Pred oko 15.500 gledalaca na stadionu Partizana, strelci za beogradske crveno-bele bili su Koroman u 63. minutu i Đokić u 85. minutu. Crvena zvezda je tako odbranila duplu krunu, što je ukupno 10. put da je klub iz Ljutice Bogdana osvojio oba trofeja, a ovo im je bila 22. titula u Kupu.

Prvo poluvreme obeležila je agresivna igra obe ekipe. Vojvodina je imala inicijativu u prvih 10-ak minuta, a odličnu priliku u tom periodu imao je Despotović. Centarfor novosadske ekipe šutirao je sa 10-ak metara, ali samo preko gola Ranđelovića.     

Sredinom prvog poluvremena, Crvena zvezda je imala dve povoljne prilike. Prvo je Kastiljo uputio udarac glavom, ali mu je zasmetao Purović, pa je lopta završila pored gola, da bi zatim Gaj šutirao sa oko 10 metara, ali Kahriman lako brani.  

Crvena zvezda je najbolju priliku u prvom poluvremenu imala nekoliko minuta pred odmor, kada je Milijaš fantastično šutirao sa preko 20 metara, ali je Kahriman još bolje odbranio.

Početkom drugog poluvremena Crvena zvezda je preuzela inicijativu, a u 63. minutu branilac titule dolazi u vođstvo. Koroman je ušao u šesnaesterac sa leve strane i odlično šutirao sa oko 15 metara, a Kahriman pogledom samo ispratio loptu u mrežu.

Golman Vojvodine, koga su zaklonila dva saigrača, čini se, nije ni video Koromanov udarac, pa je bio nemoćan da odbrani odličan šut veznog fudbalera Crvene zvezde.

Nakon vodećeg pogotka Crvene zvezde, Vojvodina je preuzela inicijativu, a prvu priliku u tom delu igre imao je Tadić, koji je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola. U 77. minutu, Davidov je šutirao glavom posle prekida, ali Ranđelović lako brani.

To je bilo sve od Novosađana, koji do kraja nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Ranđelovića, a sve je bilo rešeno u 85. minutu, kada je Burzanović odlično uposlio Đokića, a centarfor Crvene zvezde fenomenalnim udarcem savladao Kahrimana za konačnih 2:0.

Sastavi ekipa:

Crvena zvezda: Ranđelović, Anđelković, Milijaš, Koroman, Tutorić, Purović, Gaj, Rašković, Basta, Milovanović, Kastiljo.
Vojvodina: Kahriman, Stošić, Pekarić, Đurić, Petković, Kačar, Popović Buač, Tadić, Davidov, Despotović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve