Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.04.2007.

19:28

Het-trik Žigića za pobedu 5:4

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Nikola Žigić je u 88. minutu golom za het-trik doneo pobedu Santanderu nad Atletiko Bilbaom od 5:4.

Za samo pola sata igre, od 0:1 stiglo se do 1:2, od 1:2 do 4:2, od 4:2 do 4:4, a onda je srpski reprezentativac posle pasa Munitisa postavio konačnih 5:4 za Rasing.

Očekivala se otvorena utakmica pošto Santander juri mesto u Evropi, a Bilbao se bori za opstanak.

Gosti us poveli u šestom minutu kada se posle izvedenog slobodnog udarca Prijeto najbolje snašao sa odbijenom loptom i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Defanzivac Kristijan Fernandes je izjednačio u 58. minutu posle kornera koji je izveo Pedro Munitis i to je bio uvod u neverovatan sled događaja do kraja utakmice.

Tri minuta kasnije, Hose Ečeberija je ponovo doveo Baskijce, koji nikada nisu igrali u drugoj ligi, u vođstvo. Ipak, dva minuta kasnije Ander Muriljo oborio je Oskara Serana u šesnaestercu i Ajzakjel Garaj je bio nepogrešiv sa 11 metara i rezultat je ponovo bio nerešen.

Rasing je posle sedam minuta igre preokrenuo na 3:2, a ubrzo zatim povećao na 4:2 kada je Žigić iskoristio centaršuteve Havijera Balboe u 68. i Munitisa u 77. minutu i izgledalo je da je utakmica zavšrena.

Sjajan solo prodor Ečeberije nepun minut kasnije i gol Frana Jestea u 81. minutu su ostavili utisak da se Atletik neočekivano povratio.

Ipak, Rasingu je pobedu doneo srpski reprezentativac svojim trećim golom na utakmici posle dobre asistencije Munitisa. Rasing se posle pobede nalazi na sedmom mestu i ima samo bod manje od pozicije koje ih vodi u Kup UEFA, a Bilbao je i dalje u zoni ispadanja.

Atletiko Madrid je remizirao na domaćem terenu sa Majorkom 1:1. Fernando Tores je u 16. minutu iskoristio pas Hosea Hurada i doveo domaći tim u vođstvo, ali su gosti iskoristili neubedljivost Atletikovih igrača pred golom i uspeli da osvoje bod kada je Havier Arango postigao gol posle centaršuta Ektora sa desne strane.

Madriđani su se posle utakmice sa Majorkom udaljili od mesta koje bi ih vodilo u Ligu Šampiona. Himnastik i Uelva su remizirali 1:1, a meč Hetafe – Saragosa je takođe završen bez pobednika, 2:2.

U preostalim mečevima igraju Selta - Real Madrid (direktan prenos na TV B92 od 19:00h) i Osasuna - Sevilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve