Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.03.2007.

18:07

Hicfeld u Bajernu do 2008.

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Trener Bajerna Otmar Hicfeld prihvatio je ponudu da najtrofejniji nemački klub vodi i u narednoj sezoni, saopštio je danas generalni menadžer aktuelnog šampiona Bundes lige Uli Henes.

"Veoma smo zadovoljni što smo postigli dogovor sa Hicfeldom bez većih problema i komplikacija. On će predvoditi tim do juna 2008. godine", rekao je Henes.

Hicfeld je preuzeo ekipu krajem januara, kada je Feliks Magat bio primoran da podnese ostavku zbog loših rezultata u nacionalnom šampionatu. Pedesetosmogodišnji stručnjak je "u hodu" uspeo da pregrupiše redove i posle mesec i po dana tim se uključio u trku za šampionsku titulu.

Kao najbitnije, Bajern je u osmini finala Lige Šampiona uspeo da izbaci madridski Real i predstoje mu dve veoma profitabilne utakmice protiv Milana.

"Hicfeld je neverovatno brzo, kao čarobnim štapićem, uspeo da podigne ekipu. Zahvaljujući njegovom izvanrednom radu i savršenom načinu vodjenja ekipe ponovo smo kandidati za titulu, a ušli smo i medju osam najboljih timova Evrope. Posle njegove današnje odluke da ostane još godinu dana, možemo na miru da pravimo planove za narednu sezonu", rekao je Henes.

"Srećan sam što ću nastaviti rad u Bajernu. U proteklih mesec dana shvatio sam koliko uživam u ovom poslu i koliko mi je on nedostajao. Verujem da i ja i ova ekipa možemo dosta toga da uradimo", izjavio je posle potpisivanja ugovora Hicfeld.

Hicfeld je ekipu Bajerna vodio od 1998.do 2004. godine i u tom periodu klub iz Minhena osvojio je Ligu Šampiona 2001, četiri titule prvaka Nemačke i dva nacionalna kupa. Prethodno je sa Borusijom iz Dortmunda osvojilo Ligu Šampiona, titulu klupskog prvaka sveta i dve titule prvaka Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve