Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.02.2007.

18:06

Čelsi osvojio Liga kup

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Čelsija osvojili su četvrti put u istoriji Liga kup, pobedom nad Arsenalom 2:1. Arsenal je na stadionu Milenijum u Kardifu poveo golom Tija Volkota u 12. minutu, a preokret šampionu Engleske doneo je Didije Drogba u 20. i 84. minutu. Meč je završen opštom tučom na terenu, posle koje su isključena tri igrača.

Arsen Venger je ostao dosledan svom sistemu i ponovo izveo na teren rezervni tim, koji je igrao tokom cele sezone u Karling kupu. Nasuprot njemu, Žoze Murinjo je na teren izveo i povređenog kapitena Džona Terija.

Teri je u 63. minutu doživeo težu povredu, pošto ga je u duelu pred golom Arsenala u glavu kopačkom snažno pogodio Dijabi.

U finišu je umesto njega u igru ušao Džon Obi Mikel, koji se pet minuta pre kraja potukao sa Kolom Tureom. U tuču su se uključili manje-više svi igrači oba tima, a posebno je loše prošao Frenk Lampard, koji je dobio nekoliko težih udaraca.

Mikel i Ture su isključeni, baš kao i Emanuel Adebajor, dok su Lampard i Fabregas dobili po žuti karton.

Lampard je ostao na terenu do kraja i kao nagradu podigao pehar, kao zamenik kapitena.

Arsenal je u meč ušao mnogo bolje, ohrabren dobrim partijama u duelima sa Liverpulom i Totenhemom, u prethodne dve runde Karling kupa. U prvih 10 minuta, Vengerovi juniori napravili su tri prilike, a iz četvrte pogodili su mrežu Petra Čeha.

Tio Volkot je sa 25 metara odigrao ka Dijabiju, ovaj mu je vratio loptu na koju je krenuo i Baptista, ali je Volkot bio brži i poslao je u suprotni ugao gola.

Međutim, samo osam minuta kasnije, Čelsi se konačno probudio i iz prve prilike izjednačio - Balak je poslao loptu, Drogba za nekoliko centimetara izbegao ofsajd zamku i zatim bez problema savladao Almuniju.

Usledilo je mnogo uzbuđenja pred golom Arsenala, koji je uspeo da se odupre i završi poluvreme sa 1:1.

U nastavku nije prekinuta dominacija Čelsija, koji je imao još nekoliko prilika. "Tobdžije" su preko Dijabija zapretile odmah posle odmora.

Odluka je pala u završnih nekoliko minuta, koji su obilovali uzbuđenjima. Sve je počelo u 78. minutu, kada je  šansu imao Ture.

Šest minuta kasnije Denilson gubi loptu, Roben šalje savršen centaršut, a Drogba daje 14. gol u 17 mečeva. Samo nekoliko minuta kasnije, Ševčenko pogađa prečku, a odmah zatim sudija pokazuje 7 minuta nadoknade (zbog Terijeve povrede).

Posle tri minuta, na 30 metara od gola Čelsija pokoškali su se Ture i Mikel, a situacija je veoma brzo prerasla u opštu tuču. Hauard Veb je morao da podeli tri crvena kartona, a posebno je besan bio Adebajor. Lampard i Fabregas su dobro prošli sa žutim kartonima.

Ispostavilo se da je nadoknada trajala punih 11 minuta, tokom kojih je i Almunija išao u šesnaesterac Čelsija, ali promena nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve