Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.01.2007.

17:34

Liverpul bez kupaca iz Dubaija

Izvor: IV

Autor: IV

Default images

Konzorcijum iz Dubaija "Dubai International Capital", koji je trebalo da preuzme čuveni Liverpul, povukao je u sredu svoju ponudu.

Ovo saopštenje došlo je kao logična posledica sastanka borda kluba sa Enfilda, koji zvanično nije prihvatio ponudu sa Bliskog istoka. U ponudi koju je izneo "DIC" nalazila se suma od 450 miliona funti (670 miliona evra), u koju je bilo uključeno i 250 miliona za novi stadion i 80 milona na otplatu duga. Vrednost kluba procenjena je na 170 miliona funti.

Liverpul je bezuspešno tražio sponzora preko Atlantika nekoliko godina. Nedavno ih je odbio Robert Kraft, vlasnik NFL tima Nju Ingland Pejtriots, kao i bivši premijer Tajlanda.

Međutim, sada u prvi plan naglo izbija ponuda Žorža Žilea (vlasnik NHL tima Montreal Kanejdijans), koji je čekao rasplet situacije.

Žile nije bio po ukusu vlasnika Liverpula Dejvida Mursa jer je želeo da zaposli svoje ljude u upravi, za razliku od kompanije iz Dubaija koja nije želela da se meša u taj deo posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve