Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.12.2006.

16:43

LŠ: Engleska dominacija

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Posle tri meseca i 48 utakmica završena je prva faza Lige šampiona. Šesnaest timova nastaviće borbu za najvredniji trofej u klupskom fudbalu, a najuspešniji u prvoj fazi bili su Englezi.

Epilog nije bio neočekivan – sva četiri engleska kluba plasirala su se u osminu finala, i to kao pobednici svojih grupa, pa se neće susreti u sledećoj rundi. Dve nedelje posle Čelsija i Liverpula počasno mesto izborili su Mančester Junajted i Arsenal. "Crveni đavoli" su se osvetili ekipi Benfike za prošlosezonsku eliminaciju pobedom od 3:1, posle preokreta. Prvi gol za lidera Premijer lige dao je reprezentativac Srbije Nemanja Vidić.

"Loše smo počeli u prvih 25 minuta, mogu da kažem da smo bili malo uplašeni. Posle primljenog gola zaigrali smo bolje, publika nam je pomogla. Postigli smo gol u pravom trenutku, u poslednjem minutu prvog poluvremena. U drugom poluvremenu smo odigrali bolje, jer smo znali da to moramo, ako hoćemo da se kvalifikujemo".

Arsenal je u Portu igrao meč u kojem je obema ekipama odgovarao nerešen rezultat. Malo ko je iznenađen što se meč na Dragau završio bez golova. Menadžer "Tobdžija" Arsen Venger tvrdi da su obe ekipe ipak igrale na pobedu do samog finiša.

"Mislim da nijedan tim nije igrao na bod sve do poslednjih pet minuta utakmice. Porto je do 85. minuta vršio konstantan pritisak i pokušavao da nas pobedi. Mislim da je sasvim normalno da klubovi u poslednja tri-četiri minuta prestanu da rizikuju. Jer, ako tako kasno primite gol – ispadate".

Koliko je opasno primiti gol u finišu najbolje zna kapiten Mančester Junajteda Gari Nevil. Pre tri sezone Junajted je upravo od Porta primio gol u pretposlednjem minutu i zbog toga eliminisan u osmini finala. Nevil je srećan što je neugodno iznenađenje ovog puta stiglo dovoljno rano.

"Večeras nam je trebalo buđenje, i svakako smo ga dobili. Primljeni gol probudio nas je, potpuno smo promenili igru nakon toga. Od tog trenutka igrali smo u visokom tempu, onako kako smo navkikli i kako najbolje funkcionišemo. Zaista im nije bilo lako sa nama u ostatku meča".

Priča o prvoj fazi sada je završena, a parovi osmine finala biće poznati za osam dana. U jačem šeširu su uz Engleze Bajern, Lion, Milan i Valensija, koji će biti gosti u prvom meču. U slabijem se nalaze autsajedri, kakvi su Lil i Seltik, ali i velikani evropskog fudbala Barselona, Real Madrid i Inter. Napadač Arsenala Emanuel Adebajor ne boji se nijednog rivala.

"Nije naročito bitno sa kim igramo, važno je da verujemo u sebe. Mislim da imamo odličan tim, uživamo u igri i na terenu se ponašamo kao porodica. Ne plašimo se nikoga, ni Reala ni Barselone. Čak i ako izvučemo neki od ta dva kluba igraćemo fudbal i nadam se da ćemo na kraju proći u sledeću rundu".

U naredna dva i po meseca klubovi će se takmičiti u svojim zemljama, a eliminacioni deo Lige šampiona počinje 20. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve