Nova vest
Fudbal

Petak, 03.11.2006.

19:44

ZPS: Lošiji fudbal i poseta

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Upravni odbor Zajednice fudbalskih prvoligaša Srbije ocenio je na sednici da je dosadašnji tok nacionalnog prvenstva razočarao kvalitetom i neefikasnošću timova, čemu je doprineo i novi sistem takmičenja.

"Očigledno je da se ekipe još nisu navikle, igraju dosta oprezno, ima tenzija na i van terena. Postignuto je skoro duplo manje golova nego u istom periodu prošle godine, a najčešći rezultati su 1:0 i 0:0", rekao je komesar za takmičenje Branislav Delić.

Delić je dodao i da se loš kvalitet fudbala odrazio i na posetu na stadionima. Utakmice Meridijan Superlige Srbije ove sezone u proseku gleda oko 2.200 navijača po meču.

"Mnogo sam više očekivao od prvog srpskog prvenstva. Kvalitet nije na zavidnom nivou, a imamo i probleme sa rasizmom i huliganskim ponašanjem u pojačanim razmerama. Takmičenje je, ipak, regularnije nego ranijih godina", rekao je predsednik Zajednice Dragan Bulić.

Predstavnici klubova su izneli brojne primedbe na račun sudjenja. Upravni odbor Zajednice je priznao da je bilo grešaka, ali je ocenio da one nisu bile plod tendencioznog sudjenja.

Predsednik Odbora za sudijska pitanja Bogoljub Stepanović rekao je da ne može biti zadovoljan s obzirom da su u 11 do sada odigranih kola pet glavnih i šest pomoćnih sudija dobili negativne ocene za odradjen posao.

Stepanović je rekao da su sudije na konačan ishod duela uticali na utakmicama Crvena zvezda - Smederevo 1:0 i Partizan - OFK Beograd 0:1.

"Boljih sudija nemamo, ali ćemo se truditi da ispravimo nedostatke", rekao je Stepanović.

Istaknut je i problem nesportskog ponašanja pojedinih predstavnika i trenera klubova.

Generalni sekretar Zajednice Miodrag Janković rekao je da će zbog toga na konferencijama za novinare posle utakmica ubuduće moći da se pojave samo članovi stručnog štaba i igrači, a da će se primedbe stavljati u izveštaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu