Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.10.2006.

12:08

Dejvid Din na čelu G14

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Potpredsednik londonskog Arsenala Dejvid Din izabran je za predsednika G14, grupe najvećih i najbogatijih fudbalskih klubova Evrope.

Din će na čelu udruženja 18 klubova zameniti čelnika Juventusa Roberta Betegu, a na funkciji će provesti dve godine.

Odmah po izboru Din je obećao da če učiniti sve da okonča sukob G14 sa FIFA i UEFA.

G14 je podržao manje fudbalske klubove u dva sudska spora, u kojima traže odštete od FIFA zbog povreda fudbalera tokom obaveza reprezentacije.

Belgijski klub Šarlroa smatra da, pošto samo oni plaćaju fudbalere, imaju pravo na odštetu ukoliko se igrači povrede nastupajući za reprezentaciju. Njihov fudbaler Abdelmađid Ulmers proveo je osam meseci van terena zbog povrede koju je zaradio nastupajući za selekciju Maroka.

Sličan proces priprema i lionski Olimpik, koji je član G14.

"Smatram da će sve zainteresovane strane u narednih godinu dana uspeti da nađu zadovoljavajuće rešenje", rekao je Din, koji je otkrio da su on i predsednik Barselone Đoan Laporta razgovarali sa čelnicima FIFA i UEFA.

G14 traži sistemsko rešenje pitanja nastupa igrača za nacionalne timove, u koje bi bilo uključeno i to da nacionalni savezi deo svojih prihoda plate klubovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve