Nova vest
Fudbal

Subota, 09.09.2006.

13:16

Atletiko (M)-Valensija (22h,TV B92)

Izvor: Zoran Panjković

Autor:Zoran Panjković

Default images

I Atletiko i Valensija ostvarili su trijumfe u prvom kolu i na taj način pokazali da su im ambicije u novom šampionatu znatno veće nego ranijih godina. Na "Visente Kalderonu", u subotu će prvi put voditi crveno-bele Havijer Agire, Meksikanac koji je prošle sezone Osasunu doveo do kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tim koji je pobedio u Santanderu pretrpeće, kako stvari stoje, nekoliko izmena. Seitaridisa, koji je isključen protiv Rasinga, zameniće Huan Valera. Od povrede se oporavio Omen, pojačanje iz Argentine, ali je za očekivati da će ga Agire za početak držati na klupi, te da će šansu u napadu dati Fernandu Toresu i Misti, koji će u subotu igrati protiv „svojih“. Pablo je takođe zalečio povredu, dok je Pernia odradio kaznu iz prošlog šampionata. Maksi Rodrigez i Galeti bi kao nedovoljno oporavljeni, trebalo da startuju sa klupe.

Dojučerašnji trener Hetafea, Kike Sančez Flores, sada predvodi Valensiju, koja ima ozbiljne ambicije i u Ligi šampiona. On neće moći da računa na Albeldu, koji se u dresu nacionalnog tima u sredu povredio u Belfastu na utakmici protiv Severne Irske. Ostatak tima bi trebalo da bude sličan onom koji je na Mestalji pre dve nedelje ostvario pobedu protiv Betisa.

Očekivani sastavi:
Atletiko Madrid: Leo Franko, Valera, Pablo, Perea, Pernia, Hurado, Koštinja, Lusin, Petrov, Fernando Tores i Mista.
Valensija: Kanjizares, Miguel, Ajala, Albiol, Moreti, Edu, Marćena, Visente, Silva (Angulo), Vilja i Morientes.

Utakmica počinje u 22 časa uz direktan TV prenos na B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve