Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.08.2006.

01:54

Bod Liberecu, nije primljen gol

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Posle pet kola češke 'Gambrinus' lige u vođstvu su Mlada Boleslav i Slovan iz Libereca. Protivnik Crvene zvezde u prvom kolu Kupa UEFA nije uspeo da savlada goste iz Brna iako je poslednjih 20 minuta odigrao sa igračem više, a u samom finišu je isključen još jedan igrač gostiju. Bilo je 0:0. Liberec nije primio nijedan gol u prvenstvu, ali je vođstvo preuzela ekipa Mlade Boleslav.

U derbiju kola fudbaleri kluba koji je učestvovao u kvalifikacijama za LŠ (eliminisao ih Galatasaraj) Mlade Boleslav bili su ubedljivi protiv najvećeg češkog kluba, Sparte iz Praga. Golove za 3:0 za prošlogodišnje vicešampione postigli su Pecka (2) i Vačulik.

Slavija je bila ubedljiva protiv Sigme iz Olomuca, a najubedljiviju pobedu kola ostvarili su fudbaleri Banjika (5:1) uz četiri pogotka Strihavke.

Tabela: Mlada Boleslav 13, Liberec 13, Slavija Prag 9, Banjik Ostrava 9, Brno 9...

U prvenstvu Slovačke jedno kolo odigrano je tokom vikenda, a drugo se igra u terminu utorak-sreda. Lider šampionata, ekipa Žiline je sa dve pobede i gol-razlikom od 8:0 u tim mečevima učvrstila vođstvo na tabeli ispred Banske Bistrice koja sada zaostaje tri boda.

Drugoplasirana ekipa osvojila je tri boda u duelu sa timom Košica, ali je iz prestonice, iz duela sa Slovanom, otišla sa jednim bodom. I Inter je podsetio na dobre dane, u duelu sa Duklom iz Trencina rano poveo sa 2:0, ali su gosti 'najopasniji rezultat' anulirali i odneli kući bod.

Branilac titule Ružomberok i prošlogodišnji učesnik Lige šampiona, Petržalka, osvojili su po tri boda u kolu igranom za vikend, a mečeve osmog kola igraju u sredu.

Tabela: Žilina 18, Banska Bistrica 15, Ružomberok 13 (-1), Njitra 13, Dubnica 12 (-2), Petržalka 10 (-2), Slovan 8...

Pet utakmica osmog kola poljske lige završeno je bez pobednika, a vodeći tim šampionata, Belhatov, doživeo je prvi poraz.

GKS Belhatov gostovao je u Lubinu i izgubio od Zaglebja sa 2:1.

Prvi pratioci, igrači Visle iz Krakova, odigrali su nerešeno na gostovanju u Poznanju, ali su uspeli da smanje razliku u odnosu na GKS.

Odlučena je i utakmica u Varšavi - Legija je teško pobedila ekipu Gornjika iz Zabrža.

Tabela: GKS Belhatov 13, Visla Krakov 11, LKS Lođ 10, Zaglebje Lubin 8, Viđev Lođ 8...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu