Nova vest
Fudbal

Petak, 23.06.2006.

20:15

Terzić: "Crveni dresovi Srbije"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić izjavio je da je sam plasman reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj bio veliki uspeh, ali da će se tek analizirati da li je rezultat mogao da bude i bolji.

"Veliki je uspeh plasirati se na Svetsko prvenstvo, a analize će dati odgovor na pitanja da li je taj rezultat bio realan, da li je to zaista bio vrhunski domet reprezentacije i da li smo mogli više", rekao je Terzić na konferenciji za novinare. 

On je i pored svega što se događalo, ipak čestitao selektoru Iliji Petkoviću i igračima reprezentacije na plasmanu na Mundijal.

"Čestitam im što su nam priuštili odlazak na Svetsko prvenstvo. Uveren sam da je bilo ko drugi, a ne Petković, bio na klupi reprezentacije, ne bismo ni bili na Mundijalu", rekao je Terzić.

Predsednik FS je najavio i razgovore sa svim budućim reprezentativcima Srbije.

"Prvo ćemo izabrati selektora, a onda sa njim razgovarati sa potencijalnim reprezentativcima. Moramo da uvedemo novi kodeks ponašanja igrača", rekao je Terzić zamoljen da prokomentariše ponašanje fudbalera na Mundijalu, pre svega onih koji su pre završteka prve faze napustili tim.

Terzić je za 28. jun najavio definitivno razdruživanje Fudbalskih saveza Srbije i Crne Gore. Posle toga, sva prava i obaveze, uključujući i prostorije bivšeg FSSCG, naslediće Fudbalski savez Srbije.

"Skupštini FSSCG na kojoj će se razdružiti dva bivša republička saveza prisustvovaće visoki predstavnici UEFA i FIFA", najavio je Terzić.

Predsednik FSS je najavio da se hitno mora postići koncenzus oko znamenja državnog tima - boje dresova, grba i himne.

"Isključena je mogućnost da će srpska repezentacija ubuduće nositi dresove plave boje. Sigurno je da će naša selekcija ubuduće nositi drugu opremu, ali se još nismo dogovorili kakva će ona biti", najavio je Terzić koji je precizirao da će nacionalni tim Srbije igrati u bojama nacionalne zastave - crvene majice, plavi šortsevi i bele štucne, ali i da se razmišlja o drugim varijantama.

"Moramo da probudimo nacionalni identitet. Tu pre svega mislim na grb, himnu, zastavu i boje. Ne možemo da nasleđujemo sve stvari iz prošlosti, pa i one loše", rekao je on.

Terzić je dodao i da će reprezentativci na dresovima nositi grb Srbije, a ne Fudbalskog saveza Srbije, koji će možda biti modifikovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

297 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu