Nova vest
Fudbal

Petak, 31.03.2006.

21:38

Španija: "Otkazan štrajk sudija"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Španske fudbalske sudije otklazale su štrajk, pošto su dobile uveravanja da će im zaostali honorari biti isplaćeni naredne nedelje.

"Odluka o otkazivanju štrajka je bila razumna, s obzirom da su zahtevi sudija ispunjeni", izjavio je ministar sporta Španije Haime Lisavecki.

Sudije su u ponedeljak zapretile da će štrajkovati ovog vikenda ukoliko im se ne isplate honorari za prethodna dva meseca. To bi dovelo do odlaganja kola, u okviru kojeg se igra i “El klasiko” Barselona – Real Madrid.

Fudbalska liga Španije pristala je u četvrtak da isplati dugovanja sudijama, ali je i dalje odlaganje štrajka bilo pod znakom pitanja, s obzirom da je nemoguće da novac na račune sudija legne pre naredne srede.

Primera i Fudbalski savez, koji se već dugo bore za prevlast u vođenju tog sporta u Španiji, međusobno su se optuživali da su izazvali nezadovoljstvo sudija.

Dug prema svakom od sudija iznosi prbiližno 12 hiljada evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve