Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.02.2006.

21:33

Suđenje braniocu "Kajzera Franca"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Disciplinski postupak protiv kriminalističkog inspektora koji je prošlog leta namerno "prevideo" saobraćajni prekršaj predsednika Organizacionog komiteta Svetskog prvenstva u fudbalu i minhenskog Bajerna Franca Bekenbauera počeo je u ponedeljak, u minhenskom Upravnom sudu.

Čitav slučaj odigrao se bez znanja samog Bekenbauera, a viši policijski službenik i njegova dva pomagača već su pre nekoliko meseci osuđeni na uslovne zatvorske kazne od osam meseci zbog zloupotrebe položaja i falsifikovanja službenih dokumenata.

Slučaj se desio prošlog leta kada je saobraćajna kamera u Minhenu snimila Bekenbauera kako u ulici, u kojoj je dozvoljena brzina 30 kilometara na sat, vozi brzinom od 71 km na sat.

U normalnim prilikama, za ovakav prekršaj u Nemačkoj sledi novčana kazna, oduzimanje dozvole na mesec dana i kazneni poen vozaču u Centralnom registru saobraćajnih prestupa.

Policajac,koji nije samo navijač Bajerna, već u slobodno vreme i redar u ovom klubu, uplašio se da Bekenbaueru kazna neće biti oproštena, pa je samoinicijativno organizovao "pomoć".

On se obratio poznanicima u odeljenju policije za saobraćajne prekršaje, kao i u gradskoj upravi.

Nadležna služba u gradskoj upravi je ubrzo dobila pismo sa policijskim zaglavljem i pečatom u kojem je navedeno da je auto koji je vozio prebrzo zapravo bila policijska patrola u civilu.

Bekenbauerov “anđeo-čuvar”, ipak, nije imao sreće, jer se na snimljenoj fotografiji jasno videlo lice nekadašnje fudbalske zvezde.

Jednoj brižljivoj službenici učinilo se čudnim da policija za saradnika u civilu angažuje baš Bekenbauerovog dvojnika, pa je stvar prosledila šefu.

Bekenbauer je, posle duže procedure, dobio obaveštenje o prestupu, ali kazne nije bilo pošto je prekršaj zastareo.

Prestup policajca, međutim, ne podleže zastarevanju, pa je discilplinski postupak počeo ovog ponedeljka.

Franca Bekenbauera možete videti na TV B92 u utorak od 20.45, pošto će pratiti duel Bajerna sa Milanom, u osmini finala Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve