Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.12.2005.

01:37

Hamburger želi Lukasa Podolskog

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Bundesligaš Hamburger Šport Ferajn uključio se u trku za dovođenje nemačkog reprezentativca Lukasa Podloskog, koja se očekuje sldećeg leta.

Dvadesetogodišnji Podolski, koji je rođen u Poljskoj, smatra se najvećim talentom u nemačkom fudbalu. On je u junu 2004. postao član reprezentacije Nemačke, za koju je u međuvremenu dao čak 10 golova u 20 nastupa.

Podolski je kao dečak došao u Keln i odrastao u gradu na Rajni. Kada su “Jarčevi” ispali iz lige u leto 2004. on je odbio da napusti klub, pa je prošlu sezonu proveo u Drugoj ligi. U više navrata Podolski je izjavljivao da bi voleo da ostane u Kelnu, ali se klub na polusezoni nalazi u zoni ispadanja.

Sreli smo se sa Podolskim, rekli mu da bismo voleli da zaigra za nas i objasnili mu šta dobija dolaskom u HSV”, rekao je sportski direktor kluba sa Elbe Ditmar Bajersdorfer. “Imamo dovoljno kvaliteta i sportske reputacije da bi Podolski mogao da nas uzme u obzir kada bude pravio sledeći potez u karijeri”.

Posle niza godina u sredini tabele šampion Evrope iz 1983. godine ove jeseni napravio je veliki korak napred. Dovođenjem Holanđanina Rafaela van der Varta oni su pokazali velike ambicije, a na pola sezone nalaze se na drugom mestu, šest bodova iza Bajerna.

Hamburger je nešto više od samo dobro vođenog kluba”, rekao je Kon Šram, savetnik Podolskog.

Dovođenje zvezde nemačkog fudbala nalazi se na čelu liste prioriteta i nemačkog šampiona Bajerna, kako je nedavno objavio Karl-Hajnc Rumenige. Očekuje se da bi u trku moglo da se ukljućči još nekoliko vrhunskih evropskih klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve