Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.10.2005.

09:14

Krčmarević umesto Babića u OFK-u

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Za mnoge potpuno neočekivano, OFK Beograd je posle samo 10 kola najuspešnije sezone u poslednjih 14 godina promenio šefa stručnog štaba. Posle 50 utakmica na klupi „romantičara” Branko Babić je podneo ostavku, a brzim dogovorom među članovima najužeg rukovodstva nasledio ga je Slobodan Krčmarević.

"Upravni odbor usvojio je ostavku Branka Babića i na mesto šefa stručnog štaba imenovao Slobodana Krčmarevića," ozvaničio je Miko Brašnjović, predsednik UO OFK Beograda, promenu na klupi. "Babić je ostavku obrazložio korektno, pa smo se tako i razišli. Sa Krčmarevićem smo dobili trenera čija je karijera u uzlaznoj liniji. Očekujemo da sa našim timom dosegne maksimum i vrati nas na prvo mesto tabele."

"Babić je sam utvrdio da više ne može da postigne," objasnio je Vladimir Bulatović, vršilac dužnosti generalnog direktora OFK Beograda. "Nije bio spreman da nastavi da radi. Brzo smo doneli odluku koga da imenujemo za trenera. Krćmarević je već dugo u krugu trenera koje želimo u OFK Beogradu i sada je dobio šansu da napravi rezultat koji je saglasan njegovim kvalitetima i našim ambicijama."

Uoči početka sezone iz OFK Beograda su poručili da je ovosezonski cilj napredovanje za jedno mesto na tabeli u odnosu na prošlu sezonu, koja su okončali na četvrtoj poziciji. Babić je zahtev prihvatio, ali ubrzo se na terenu pokazalo da su plavo-beli potcenili sopstvene mogućnosti. Odmakli su dalje nego što su pretpostavljali da mogu, a Krčmarević je dobio zadatak da povede plavo-bele putem kojim do sada nisu koračali.

"Čast je biti trener OFK Beograda i velika šansa. Kad bih birao ekipu na osnovu potencijala izabrao bih upravo igrače OFK Beograda. Branko Babić je udario temelj ovom timu i meni preostaje da nastavim tim pravcem," rekao je novi šef stručnog štaba „romantičara”.

U poslednjih pet godina rezultati plavo-belih se dele na „eru” Zvonka Varge, Dragoljuba Bekvalca i Branka Babića. Dosadašnji trener je na rezultate udario autorski pečat kojim je „romantičarima” vratio imidž tima koji igra najlepši fudbal. Od Krčmarevića se ne traži lepota već rezultat.

"Rano je postavljati ograničenja i procenjivati maksimum svih nas. Pogrešno bi bilo sada nešto menjati. Radićemo kako se i do sada radilo. Ulazimo u tešku seriju, posle koje će naša situacija biti jasnija."

Krčmarević je bio poznat kao igrač poteza. Takvi obično na klupi promene pogled na fudbal. Novi trener OFK Beograda izgleda da će potražiti naslednike.

"Imamo puno talentovanih igrača. Božović, Stošić, Simić, Baković... Ne mogu sve ni da nabrojim. Šteta bi bilo da zanamarimo takav kvalitet. Iskoristićemo ono što umeju, ali ne smeju da zaborave obaveze u igri."

U stručnom štabu ostaju Branko Vukašinović, Simo Krunić i trener golmana Miroslav Stojnić.

"Sa Vukašinovićem sam davno počinjao karijeru u OFK Beogradi. Krunić je nosio plavo-beli dres. Pre svih nas nosio ga je direktor Bulatović. Svi volimo ovaj klub i ta hemija trebalo bi da nam pomogne da ostvarimo velike planove," završio je Krčmarević promotivnu priču.

Branko Babić razloge ostavke objasnio je tek posle promocije novog trenera OFK Beograda:

"Kad sam preuzimao tim nikada nismo kao merilo rada postavili poziciju na tabeli. Za proteklih 14 meseci uradili smo puno. Može još više."

U Babićevoj biografiji ostaće zapisano da je klupu „romantičara” napustio posle pada na tabeli, sa prvog na drugo mesto.

"Ako ne pričamo o prvom mestu, ne znači da mu i ne težimo. Sportistima su, ipak, rezultati najpreči. Svi u OFK Beogradu želimo do istog cilja, međutim, drugačijim putevima Razmimoišli smo se u viziji budućeg OFK Beograda i procenio sam da je to trenutak kad dalje ne mogu.

Ruku nasledniku nije imao prilike da pruži, ali kolegijalno je poželeo da nastavi utabanom stazom.

"Krčmarević ima samo jednu otežavajuću okolnost, jer nije korektno mladom treneru postavljati rezulatsi cilj, pogotovo ne tako visok kao što je prvo mesto," rekao je Babić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu