Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.10.2005.

01:10

Čelsi pregazio Enfild

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Čelsija pokazali su šampionsku formu i na Enfildu deklasirali Liverpul rezultatom 4:1. Osmom pobedom u šampionatu lonndoski “Plavci” održali su devet bodova prednosti u odnosu na pratioce, od kojih bi neki mogli da se približe posle odigravanja zaostalih utakmica.

Mančester Siti je bogat nedeljni program otvorio ubedljivom pobedom nad Evertonom, posle čega su “Karamele” ostale zakucane za dno, sa samo tri boda u sedam mečeva.

Veoma uzbudljivo bilo je u Birmingemu, gde je Midlzbro pobedio Aston Vilu 3:2, uz dva gola Jakubua Ajegbenija. Iznenađenje prvenstva za sada je Vigan, koji je ostvario već četvrtu pobedu u Premijer ligi (u poslednjih pet mečeva 4-1-0, pre toga porazi od dva vodeća tima, Čelsija i Čarltona), ovog puta u lankaširskom derbiju sa Boltonom.

Ako je Čelsijev nastup bio impresivan, Arsenal se ponovo provukao. Iako je gotovo 70 minuta imao igrača više Vengerov tim je jedini gol u meču sa Birmingemom postigao u 81. minutu, kada se šut Robina van Persija odbio od  odbrambenog igrača gostiju i prevario briljantnog Maika Tejlora. Rivali će i ovog vikenda komentarisati suđenje na Arsenalovim utakmicama, jer su osim direktnog crvenog kartona Kaningemu “Tobdžije” imale i penal nekoliko minuta kasnije (Tejlor odbranio Piresu).

Meč na Enfildu od samog početka bio je potpuno drugačiji od totalnog antifudbala pokazanog u sredu, u Ligi šampiona. Uvodnih pola sata najavilo je veliku borbu, a rasplet je počeo u 27. minutu, kada je Džimi Traore trapavo ispucavanje nastavio rušenjem Didijea Drogbe, a sa bele tačke precizan je bio Frenk Lampard. Njegovo preterano radovanje pred Kopom (na gornjoj slici) podstaklo je Grejema Pola da izvadi žuti karton.

Nadu domaćinu pružio je Stiven Džerard pogotkom samo devet minuta kasnije. Rise je izveo korner, Karaher prebacio loptu za kapitena, koji je zario loptu u mrežu rivala, čiji je dres zamalo obukao letos.

Upravo to je verovatno razbesnelo igrače šampiona, koji bi verovatno branili 1:0 do kraja. Pre poluvremena Dejmijan Daf je vratio prednost gostima posle povratnog pasa Drogbe, koji je prethodno lako izbacio Samija Hipiju.

Reprezentativac Obale Slonovače nije dao gol ovog popodneva, ali je igrao briljantno. Kao i za prva dva, i za pogotke u nastavku asistencije će biti upisane njemu – najpre je ndmudrio ofsajd-zamku i omogućio Džou Kolu da lagano ubaci loptu u praznu mrežu; u 83. minutu Drogba je centrirao, Roben nije stigao do lopte, ali zato Džeremi jeste, za ubedljivih 1:4.

Žoze Murinjo je posle meča napao medije zbog optužbi da Čelsi igra loše i dosadno, ali nije odgovortio zašto ne pušta očigledno sjajnu ekipu da igra atraktivno i pobeđuje protivnike na ovakav način, umesto standardnih mečeva na 1:0. Rafa Benites je u problemu – Liverpul nije lošije počeo sezonu već 13 godina, a za današnjim rivalom zaostaje neverovatnih 17 bodova. U tim razmerama dva meča manje slaba su uteha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve