Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.10.2005.

19:42

Hiljadu "grobara" u protestu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Oko 1.000 navijača fudbalskog kluba Partizan protestovalo je ispred stadiona, tražeći ostavku uprave kluba posle novog neuspeha kluba iz Humske.

"Grobari" su se okupili ispred južne tribini, a onda su otišli do severne, na kojoj se nalaze prostorije uprave, pevajući pesmu "Lopovi, lopovi, sede nam u upravi, crno-bela zastava za njih nije svetinja".

Nezadovoljstvo navijača upravom kulminiralo je u četvrtak, kada je Partizan u revanš meču Kupa UEFA na svom terenu poražen od Makabija iz Petah Tikve rezultatom 5:2.

Ispred severne tribine pročitani su zahtevi da ostavku podnesu celokupna upravai stručni štab, a da seniorska ekipa bude reorganizovana.

Uz zahteve, pročitan je i proglas u kojem su "grobari" podsetili na nekoliko teških poraza u evropskim takmičenjima, prodaju igrača i optužili su upravu, a pre svega generalnog sekretara Žarka Zečevića, da se obogatio u najtežim godinama po Srbiju.

Pristalice "crno-belih" podsetili su na obećanje uprave da će od transfera Mateje Kežmana biti izgrađen novi semafor i istakli da ih iritira što stolice na tribinama nisu u bojama kluba.

Navijači su prvobitno zahtevali i ostavku trenera Vladimira Vermezovića, koji je taj zahtev ispunio već u subotu uveče.

Oko sat i po pre početka protesta, stadion su okružile jake policijske snage u punoj opremi i sa psima. Policije je bilo više nego na utakmicama visokog rizika.

Kada su fudbaleri Partizana klupskim autobusom stigli na stadion, na kome igraju prvenstveni meč protiv kulskog Hajduka, navijači su počeli da ih vređaju i skandiraju "izdali ste grobare".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve