Nova vest
Fudbal

Petak, 12.08.2005.

23:27

Čudna priča pretučenog navijača

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Navijač fudbalskog kluba Crvena zvezda iz Zagreba Stefan Nemanja, koji je pretučen u noći izmedju srede i četvrtka u centru glavnog grada Hrvatske zbog majice sa motivima voljenog kluba, izjavio je da je to učinio zbog opklade u kilogram jagnjetine, prenose hrvatski mediji.

"Kao stari navijač Crvene zvezde čekao sam 16 godina utakmicu svog kluba u Zagrebu. Jednostavno, ovo sam želeo i morao da uradim. Sa vođama navijača Zvezde, koji su sa igračima došli u hotel 'Šeraton' dan pre utakmice protiv Intera iz Zaprešića, kladio sam se u kilogram jagnjetine da ću u majici prošetati po glavnom zagrebačkom trgu", ispričao je Nemanja za "Jutarnji list". Izjava Stefana Nemanja je u najmanju ruku čudna ako se zna da je sa 'crveno-belima' u Zagreb doputovalo 15-ak prijatelja kluba, a nijedan od njih ne spada u grupu viđenijih navijača.

Majicu na kojoj je na ćirilici ispisano "Naših 60 godina", poklonio mu je predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković, a pretučenom 55-godišnjaku na nju se se potpisali članovi stručnog štaba na čelu sa trenerom Valterom Zengom. Hrvatski mediji dodaju da je Stefan Nemanja istakao je da ga "jagnjetina čeka" odmah posle revanš meča Crvene zvezde i Intera u Beogradu.

Nemanju su pretukli navijači zagrebačkog Dinama, koji sebe nazivaju "Bed blu bojs", a na kraju su i on i napadači završili u policijskoj stanici. U izveštaju se ne precizira šta se desilo sa “viđenijim navijačima” Crvene zvezde koji su bili u njegovom društvu.

Stefan Nemanja je ispričao da je zajedno sa još četvoricom navodno viđenijih navijača Crvene zvezde, koji su u Zagreb došli sa klubom, izašao u centar Zagreba.
"Oni su dresove nosili ispod običnih majica. Dinamovci su nas pratili još kad smo krenuli iz hotela, a čini mi se da su nas namerno puštali sve do trga. Tamo sam sa jednim navijačem ušao u lokal gde su me napala trojica Dinamovaca i tražila da skinem Zvezdinu majicu. Samo mrtvom mi je mogu skinuti", rekao je Nemanja.

Po izlasku iz pritvora, gde je završio zbog "pokazivanja tri prsta i provociranja domaćih navijača", Nemanja se ponosno slikao u iscepanoj majici i čalmom na glavi.

"Na revanšu u Beogradu nosiću upravo ovu iscepanu majicu. Šta mi ko može. Ako su navijači Intera pametni, poručujem im da mogu u Beograd da idu sa mnom, pa ih niko neće dirati", rekao je Nemanja.

Nemanja živi u Zagrebu od osme godine i kako tvrdi svi ga poznaju kao "zvezdaša" i Srbina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve