Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.07.2005.

11:37

Džerard, epizoda dva: "Ostajem!"

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Stiven Džerard, kapiten fudbalskog šampiona Evrope Liverpula, sada želi da ostane na Enfildu.

Samo dan pošto je saopštio da ne može da se dogovori sa upravom kluba, i pošto je izvršni direktor “crvenih” Rik Peri objavio da je Džerardov odlazak neizbežan, reprezentativac Engleske promenio je mišljenje.

Shvatio je koliko mu klub znači”, rekao je Rik Peri posle razgovora sa idolom Kopa.

Kako danas (sreda) stoje stvari, Stivi Dži će potpisati novi ugovor, kojim mu je garantovana nedeljna plata od sto hiljada funti. Prvobitno, Džerard je taj ugovor odbio.

Utorak je bio posebno dramatičan dan – najpre je Džerard saopštio da ne želi da ostane u klubu sa kojim je u Istanbulu došao do najvrednijeg klupskog pehara na planeti. Nešto kasnije i uprava kluba priznala je poraz i javno se pomirila sa gubitkom najboljeg igrača.

Usledila je ponuda Čelsija od 32 miliona funti, koju je Liverpul odbio, ali se tada pretpostavljalo da je jedino pitanje suma koju će Liverpul zaraditi. Zanimljivo je da je Džerard i prošle sezone dugo pregovarao sa Čelsijem, alije odustao pred samo sklapanje dogovora.

Stivi je odlučio da ostane. Situacija je gotovo jednaka kao prošle godine, samo još dramatičnija. Nama je rekao da nikada nije ni želeo da napusti klub. Nikad nije rekao ‘Želim da odem’”, rekao je Peri posle velikog preokreta, kojem su prethodili veče i jutro prepuni telefonskih razgovora.

Peri smatra da je Džerard bio spreman da ode, jer je mislio da ga klub više ne želi, zbog sporog sklapanja novog ugovora.

Izvinio sam mu se zbog toga što sam pogrešno protumačio njegove želje. Mislio sam da je posle Istanbula bilo jasno u kom pravcu idemo, ali je on osećao da klub nije dovoljno zainteresovan za produženje ugovora. Bio je nervozan. Jedna ili dve stvari u ugovoru koji smo mu ponudili učinile su da pomisli da ga ne želimo dovoljno, što nikako nije tačno. Sada je to jasno i njemu”, rekao je Peri. “Raščistili smo sve i mislim da se ovo neće ponavljati”.

Navijači Liverpula verovatno mogu da odahnu, makar do sledećeg prelaznog roka. Abramovič i Murinjo će morati u potragu za drugom zvezdom prelaznog roka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve