Nova vest
Fudbal

Petak, 01.07.2005.

15:53

FIFA protiv čačanskog Remonta!

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Čačanski Remont nalazi se u bezizlaznoj situaciji. Ovaj klub je kroz Moravički zonu izborio plasman u Srpsku ligu – Zapad, ali kako stvar stoje, neće moći da se takmiči u republičkom rangu.

U FSS stigao je dopis iz FIFA, po kome je Remont drakonski kažnjen, a generalni sekretar Saveza, Mile Rajić, objasnio je o čemu se radi.

«U prolećnom delu prvenstva sezone 2003/04 za Remont je kao pozajmljeni igrač iz turskog Sirta igrao Darko Anić. Čačani su na ime obeštećenja za 6-omesečnu pozajmicu morali da uplate na račun Sirta 4,2 miliona dolara, što je naravno bilo nemoguće. Turci su pokrenuli disciplinski postupak i FIFA je odredila kaznu Remontu od 45.000 švajcarskih franaka i ponudila dve opcije kako da se situacija reši: da Remont sezonu počne u Srpskoj ligi sa 6 bodova manje i da isplate sva dugovanja ili da klub ostane u Moravičkoj zoni," preneo je stav FIFA Rajić.

Remont je od Međunarodne fudbalske federacije dobio rok za isplatu od 30 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu