Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.05.2005.

18:56

Vermezović: Fudbal bolji od države

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kada je pre osamnaest meseci Vladimir Vermezović došao na klupu Partizana mnogi su smatrali da će on biti samo prelazno rešenje, koje će se na toj poziciji zadržati najviše šest meseci. U međuvremenu je član šampionske generacije iz 1986. i 1987. postigao nešto što nije uspelo nijednom treneru Partizana od Abdulaha Gegića 1966. godine – “crno-beli” su ne samo izborili proleće u Evropi, nego su nastavili pohod sve do duela sa CSKA.

Posle okršaja sa osam klubova iz sedam evropskih država Vermezović u opširnom razgovoru sa B92 objašnjava kolika je zapravo razlika između našeg i evropskog fudbala.

Kao kada uporedimo našu državu sa ostalim evropskim državama, mada mislim da nam je fudbal za nijansu bolji od države. Kada ekonomska situacija bude bolja fudbal i generalno sport će se približiti evropskim standardima. Videli smo da možemo da se nosimo sa, neću da kažem, drugom ligom, ali sa klubovima koji su u svojim prvenstvima trenutno u drugom planu. Bilo bi iluzorno očekivati da bilo koji naš klub može da se nosi sa Čelsijem, Milanom ili Arsenalom. Ono što nama nikada nije nedostajalo, to su talenti, uz malo bolju ekonomsku situaciju, uz veću motivaciju ljudi koji rade sa decom, možemo da se nadamo boljem .“

Pred Partizanom je novi pokušaj da se plasira u Ligu šampiona. Pre dve godine to je “crno-belima” uspelo, iako su neposredno pred kvalifikacije iz tima otišli Danko Lazović i Zvonimir Vukić. Prelazni rok u svakom našem klubu donosi strah da će neko od najboljih otići u bogatiji deo kontinenta.

Sastav Partizana diktira tržište, ukoliko budemo dobili dobru ponudu trudićemo se da im izađemo u susret, ako se sklope sve kockice, igrač, klub, klub koji ga uzima, nema smisla da ih zadržavamo, a normalno je da momci o tome razmišljaju... Prihvatamo realnost, mi smo ’zemlja trećeg šešira’, moramo da prodajemo da bi imali od čega da žive oni koji ostaju ovde. To ne znači da se predajemo, trudićemo se da ponovimo uspeh od pre dve godine. Pokušaćemo da uđemo u Ligu šampiona i ostanemo u Evropi do proleća, baš onako kako treba, u kratkim rukavima“.

Kompletan razgovor sa Vladimirom Vermezovićem možete pročitati u Temi B92 – ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu