Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.02.2005.

17:16

Partizan - Dnjepar 2:2

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Partizana i ukrajinskog Dnjepra igrali su nerešeno 2:2 (2:1) u prvom meču šesnaestine finala Kupa UEFA. Oba gola za „crno-bele“ postigao je Nigerijac Obiora Odita u 12. i 45. minutu. Pogotke za Dnjepar dali su Nazarenko u 28. i Rusol u 58. minutu utakmice. Revanš u Dnjepropetrovsku igra se u četvrtak, 24. februara. 

Fotografije sa stadiona Partizana pogledajte ovde.

Partizan je odlično počeo utakmicu, a u desetom minutu Oditin udarac jedva je odbranio Kernoženko. Na odbijenu loptu nije stigao Simon Vukčević. Dva minuta kasnije nigerijsko pojačanje dovodi "crno-bele" u vođstvo, posle odličnog pasa Ilića, ali tada predstavnik SCG staje, a Dnjepar dolazi do ravnoteže. Posle smušene reakcije odbrane Partizana i nekoliko odbitaka Sergej Nazarenko dolazi u priliku pred istek pola sata igre i donosi izjednačenje gostima.

Ipak, u poslednjim trenucima prvog dela Odita je ponovo najspretniji i donosi novu prednost Partizanu pred poluvreme, posle odlične akcije Saše Ilića i Simona Vukčevića.

Partizan u nastavku pokušava sa dva napadača, pošto je na teren ušao i Grubješić. Drugi Nigerijac u beogradskom timu Ifeani Emeghara u 49. minutu šutira sa ivice šesnaesterca, ali golman Kernoženko odbija loptu u korner. Posle kornera i Nenad Đorđević ima šansu, šutira glavom, ali pored gola.

Dnjepar do izjednačenja dolazi posle kornera u 57. minutu – ponovo loše reaguje odbrana Partizana, na drugoj stativi potpuno sâm je bio Andrej Rusol, kome je bilo lako da pogodi mrežu.

Ulazak u finiš doneo je nove neprijatnosti za Partizan - najpre je u 78. minutu kapiten Saša Ilić obliven krvlju napustio teren, pošto je dobio udarac kopačkom u lice. Ilić je odmah prebačen na VMA. Četiri minuta kasnije Ukrajinci podgodili stativu, udarcem sa 20-ak metara, kada je lopta posle udarca u zemlju preskočila Ivicu Kralja.

Utakmica na stadionu vicešampiona SCG igran je u veoma teškim uslovima. Sneg je tokom celog dana padao u Beogradu, teren je pred utakmicu očišćen, ali su konstantne padavine sprečavale igrače oba tima da pokažu povezanu igru. Uslovi na tribinama ličili su više na Grenland, nego na Srbiju, a iza oba gola stajale su visoke naslage snega. Uprkos tome, utakmici je prisustvovalo petnaestak hiljada gledalaca.

Posle meča, trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da "nema šta da zameri svojim igračima", jer su po nemogućim uslovima dali sve od sebe.

"Dnjepar je pokušao da nas iznenadi izmenjenim sastavom, ali smo brzo uočili nameru protivnika. Dobro smo odigrali, postigli smo dva gola iz dve lepe akcije, a primili dva gola iz naših grešaka. Dnjepar nije ekipa koja može tako lako da se dobije. Imamo još jedno poluvreme i nadam se da ćemo imati više sreće", rekao je Vermezović.

Trener Dnjepra Jevgenij Kučerevski primetio je da su "uslovi bili teški za obe ekipe" i da su u Ukrajini bolji uslovi za igru. Kučerevski je dodao da je utakmica bila teška za igrače obe ekipe i da su gledaoci videli žustru, ali fer borbu. "Čeka nas nova utakmica", kratko je prokomentarisao strateg ukrajinske ekipe.

Fudbaleri Partizana bili su nezadovoljni posle meča, smatrajući da su zaslužili pobedu.

"Igrali smo ratnički, borbeno, imali smo više od igre i više šansi. Idemo u Dnjepar da pobedimo i plasiramo se u osminu finala Kupa UEFA", izjavio je Albert Nađ, jedan od najiskusnijih u Partizanu.

Nenad Brnović je takođe ocenio da je Partizan zalužio pobedu.

"Bolja smo ekipa i zaslužili smo gol više. Šta je – tu je, imamo i drugu utakmicu", rekao je Brnović.

Stadion Partizana. Gledalaca: oko 15.000. Žuti kartoni: Nenad Brnović, Zoran Mirković (Partizan), Oleg Šelajev, Andrej Rusol, Ruslan Bidnenko (Dnjepar). Sudija: Martin Hanson (Švedska).

Partizan: Ivica Kralj, Milivoje Ćirković (Miroslav Radović od 70. minuta), Ifeani Emeghara, Zoran Mirković, Nenad Đorđević, Albert Nađ, Ivan Tomić (Nikola Grubješić od 58. minuta), Simon Vukčević, Nenad Brnović, Saša Ilić (Branimir Petrović od 80. minuta), Obiora Odita.

Dnjepar: Vjačelav Kernoženko, Aleksandar Hricaj, Vladimir Ježirskij, Oleg Šelajev (od 46. minuta Ruslan Rotan), Ruslan Kostišin, Andrej Rusol, Vjačeslav Ščejčuk, Aleksandar Rijkun (od 63. minuta Dmitrij Mihalenko), Sergej Kornilenko (od 77. minuta Aleksandar Radščenko), Sergej Nazarenko, Ruslan Bidnenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve