Nova vest
Fudbal

Petak, 27.08.2004.

16:16

Đorić: "Ne prihvatam odluku Saveza"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Tehnički direktor svih mladjih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije i Crne Gore Milovan Djorić ponovio je da "ne prihvata" odluku predsednika Saveza Dragana Stojkovića da ga otpusti zbog lošeg stanja u fudbalskoj organizaciji.

"Do svega ovoga ne bi ni došlo da smo nas dvojica ranije razgovarali. Danas pre podne smo prvi put razgovarali (Stojković i Djorić) posle tri godine rada. Obojica smo otvorili dušu i došli do istine. Bilo je puno intriga, jer su ljudi koji nas okružuju jedno govorili meni, a drugo Stojkoviću", rekao je Djorić na konferenciji za novinare.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore Dragan Stojković rekao je pre dva dana da će Djorić dobiti otkaz u Fudbalskom savezu SCG, zbog loseg rada u prethodnom periodu i narušenih medjuljudskih odnosa u fudbalskoj organizaciji.

Smenjivanje Djorića, Stojković je obrazložio time da je Djorić često prekoračivao ovlašćenja, da je bio uzrok loših medjuljudskih odnosa i da nije poštovao propise fudbalske organizacije, kao i da je kriv za nedostatak komunikacije izmedju mlade reprezentacije i seniorske selekcije.

Na današnjoj konferenciji za novinare, Djorić je rekao da posle današnjeg razgovora Stojković nije promenio odluku o smenjivanju Djorića.

"Stojković je bio korektan i rekao mi je: 'Djoro, stariji si, iskusniji si, možda sam i pogrešio", rekao je Djorić i ocenio da su izbori pravo rešenje za stanje u fudbalskoj organizaciji.

"Neću da se povučem ni za santimetar. Vikendom gledam po pet utakmica i znam sve mlade igrače. Neću da se povučem bez stava Fudbalskog saveza Srbije, a i Piksi  mora da zna da je srpski kadrovik", poručio je Djorić.

Djorić je ponovio tvrdnju da je odluka o njegovom smenjivanju došla iz Crne Gore i istakao da "ne prihvata odluku o otkazu na ovakav način, bez prethodnih saslušanja i opomena".

"Iznerviralo me je to što je podgorički dnevnik 'Vijesti' sve objavio dan pre" nego što je Stojković imao konferenciju za novinare, rekao je Djorić.

On je dodao da "smeta Crnogorcima zato što zagovara dve lige (srpsku i crnogorsku" i što štiti interese srpskog fudbala.

"Do podele Prve lige na dve doći će već sledeće godine, a igraće se zajednički plej-of", rekao je Djorić.

On je naglasio da je generalni sekretar FŠCG Branko Bulatović, koji je ubijen početkom ove godine, "znao da amortizuje ovakve situacije". "Sve se promenilo od njegove smrti", dodao je Djorić.

Djorić je rekao da su ovo teški trenuci za fudbalsku organizaciju, ali da "ne prihvata da se kola slome preko njegovih ledja".

Iako je preko štampe najavio da će otkriti mnoge stvari o funkcionisanju fudbalske organizacije, Djorić je danas rekao da je zbog mira u kući odlučio da to ne iznosi u javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu