Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.07.2004.

18:33

Kion potpisao za Lester

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Dosadašnji fudbaler londonskog Arsenala, 37-godišnji Martin Kion preći će u niži rang takmičenja, gde će u narednoj sezoni nastupati za ekipu Lester Sitija.

Posle 11 sezona u Arsenalu, Kion je odlučio da napusti tim sa Hajberija i priključi se Lesteru, koji je prošle sezone ispao iz Premijer lige Engleske, pa će se u narednih 12 meseci takmičiti u Šampionatu, kako se u novoj hijerarhiji engleskih takmičenja zove druga liga.

"Martin Kion je vođa. Za nas je važno da dovedemo kvalitetnog igrača, a pogotovo što ćemo 12 nedelja biti bez Mata Eliota, koji je povređen", izjavio je trener Lestera Miki Adams.

Kion je karijeru počeo na Hajberiju, odakle je 1986. prešao u Aston Vilu, za koju je nastupao do 1989. godine kada prelazi u Everton. Četiri sezone kasnije za 2 miliona funti vraća se u Arsenal, u kojem ostaje punih 11 sezona.

Za to vreme Kion je osvojio tri titule šampiona, tri FA kupa i Kup pobednika kupova. Posle odlaska Stiva Boulda on postaje nezamenljivi član slavne odbrane sa Tonijem Adamsom, Najdželom Vinterburnom i Lijem Diksonom, iza koje je stajao Dejvid Simen.

Poslednji nastup u dresu Arsenala Kion je zabeležio protiv – Lestera. Kion je za reprezentaciju Engleske nastupio u 45 utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve