Nova vest
Fudbal

Petak, 09.07.2004.

09:00

Hrvatska:Katanec ispunjava uslove

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Prema kriterijumima Stručne komisije Hrvatskog fudbalskog saveza samo Srećko Katanec ispunjava sve uslove za funkciju selektora reprezentacije te zemlje, prenosi hrvatski sajtu "Indeks".

Špekulacije će biti okončane u četvrtak, kada će se saznati ko će naslediti smenjenog selektora Ota Barića.

Hrvatska je na Evropskom prvenstvu u Portugalu eliminisana u takmičenju po grupama.

Stručna komisija Hrvatskog fudbalskog saveza traži od budućeg selektora da je imao vrhunsku fudbalsku karijeru, odlične trenerske rezultate, ali i "črvstu ruku", nezavisnost u radu i znanje stranih jezika.

Kada se uzmu u obzir svi kandidati, samo Katanec zadovoljava svih pet kriterijuma. Josipu Skoblaru ne idu u prilog trenerski rezultati, Blažević nema igračku karijeru i nezavisnost u radu, a Zlatko Kranjčar nema čvrstu ruku.

Katanec je rodjen 1963. godine u Ljubljani. Igrao je fudbal u Olimpiji, Dinamu, Partizanu, Štutgartu i Sampdoriji, a tokom 80-tih bio je jedan od najboljih fudbalera jugoslovenske reprezentacije.

Sa slovenačkom selekcijom Katanec je izborio plasman na Evropsko prvenstvo 2000. godine i Svetsko prvenstvo 2002. godine

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu