Nova vest
Fudbal

Petak, 16.04.2004.

19:02

Partizan zaradio 200 hiljada evra u 2003. godini

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uprava beogradskog fudbalskog kluba Partizan saopštila je u petak da je klub u prošloj godini, u kojoj je prvi put u svojoj istoriji ušao u Ligu evropskih šampiona, poslovao sa profitom od oko 200.000 evra.

U saopštenju FK Partizan negira se tvrdnja bivšeg trenera Partizana, Nemca Lotara Mateusa da je Partizan u vreme njegovog boravka u klubu tokom 2003. godine ostvario profit od 30 miliona evra.

"Da je Lotar Mateus u pravu - FK Partizan bi bio najbogatiji i najprofitabilniji klub na svetu i sada bi razmišljao o osvajanju Lige šampiona, a ne o domaćim trofejima", ističe Partizan u saopštenju.

Prema tvrdnjama uprave Partizana, klub je u prošloj godini imao prihode od 14 miliona evra, a rashodi su bili 13,8 miliona evra - profit je bio 200.538 evra.

"U strukturi prihoda nalaze se i prihodi od Lige šampiona od 4,2 miliona evra, prihodi od transfera igrača od 3,9 miliona evra i prihodi od marketinga 1,36 miliona evra", navodi Partizan.

U saopštenju nije data specifikacija prihoda i rashoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve