Nova vest
Fudbal

Petak, 16.04.2004.

14:58

Vermezović poručio Muslinu: "Nećemo drhtati ni 30 sekundi"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaleri beogradskog Partizana pobedom nad "večitim rivalom" Crvenom zvezdom u utakmici 26. kola prvenstva Srbije i Crne Gore umnogome bi povećali šanse da odbrane titulu prvaka države i steknu psihološku prednost pred njihov polufinali duel u Kupu SCG, koji se igra za pet dana.

"Ulog u sutrašnjoj utakmici je ogroman - igra se za titulu, a pobednik stiče i psihološku prednost pred susret u kupu. Motiva će biti i za izvoz. Nadamo se da ćemo ostvariti cilj - idemo na pobedu", rekao je jedan od najiskusnijih fudbalera Partizana Zoran Mirković na konferenciji za novinare.

Pred sutrašnji "večiti derbi", Zvezda ima tri boda prednosti u odnosu na Partizan. Dve ekipe će se za samo četiri dana ponovo sresti, ali u polufinalu Kupa SCG na stadionu Crvene zvezde.

U Partizanu veruju da mogu da pobede Zvezdu i revanširaju se za poraz u prvom delu prvenstva kada je bilo 3:0 za Zvezdu na njenom stadionu.

Povratnik u redove "crno-belih" Zoran Mirković poslednjih 7,5 godina igrao je u inostranstvu, ali nije zaboravio šta znači igrati protiv najvećeg rivala.

"Čini mi se da sutrašnji derbi iščekuje sa istom željom kao onaj prvi koji sam igrao, pre desetak godina", rekao je Mirković.

Trener Partizana Vladimir Vermezović osvrnuo se na provokativne izjave trenera Zvezde Slavoljuba Muslina da "Partizanove 'bebe' bolje igraju ove jeseni i sve glatko dobijaju, jedino su drhrali 30 poslednjih sekundi protiv Zete jer je Zeta smanjila na 2:1".

"Ne treba niko da nam prepušta ulogu favorita, jer mi znamo da jesmo favoriti. Imam puno poverenje u ove momke i pokazaćemo da smo i dalje u trci za oba trofeja. Ne verujem da ćemo sutra drhtati ni tih 30 sekundi", uzvratio je Vermezović svom kolegi.  Igrač sredine terena Albert Nadj bio je još radikalniji u izjavi.

"Zvezda će doći da osvoji bod, a nama tri boda donose titulu, s obzirom da Zvezda do kraja prvenstva ima teži raspored. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da nametnemo svoj ritam igre i da se borimo od prvog do 95. minuta koliko se igraju ove poslednje utakmice. Ako treba krvarićemo, a posle ćemo tri dana da se lečimo", rekao je Nadj.

Partizan sutrašnju utakmicu dočekuje u kompletnom sastavu, jer nema povredjenih i bolesnih igrača.

Utakmica Partizan - Zvezda igra se u subotu na stadionu Partizana od 17 sati, a kapije stadiona biće otvorene od 14.30.

Za meč visokog rizika najavljeno je veliko obezbedjenje, a danas su na stadionu umesto fudbalera "trenirali" pripadnici Žandarmedije, koji će sutra takodje biti uključeni u obezbedjivanje reda na stadionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve