Nova vest
Fudbal

Subota, 06.03.2004.

20:08

Opšta tuča na utakmici Novi Pazar - Rad

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Najmanje pet osoba povređeno je u subotu u sukobu navijača fudbalskog kluba Novi Pazar i beogradskog fudbalskog kluba Rad, kao i okršajima sa policijom, tokom i posle utakmice ta dva tima u Novom Pazaru. Podsećamo, navijači dva kluba sukobili su se i u avgustu, u prvom kolu drugoligaškog prvenstva.

U novopazarskoj bolnici je na odeljenje hirurgije primljeno pet osoba, navijača obe ekipe. Policija, koja je bila neadekvetno pripremljena za meč visokog rizika, privela je tridesetak navijača Rada, od oko 200, koliko ih je iz Beograda došlo. Oni su kasnije u toku dana pušteni.

Derbi utakmica prvog prolećnog kola Druge lige - Grupa Zapad prekinuta je na samom početku kada su se navijači dve ekipe sukobili na terenu. Prema izjavama očevidaca, incidenti su počeli kada su navijači Novog Pazara kamenovali navijače Rada, dok su gosti prilazili stadionu.

Navijači Rada (United Force) ušli su na tribinu predviđenu za gostujuće navijače, a potom su domaći navijači (Torcida Sandžak) provalili ogradu, ušli na teren i došli do navijača Rada.

Navijači Rada odgovorili su tako što su probili ogradu i potom dolazi do obračuna dve navijačke grupe. Prema tvrdnjama očevidaca, na terenu je u trenutku tuče bilo oko 1.000 navijača dve navijačke grupe.

Policija je pokušala da odvoji "zaraćene strane", a potom su se razvili sukobi između navijača Rada i policije. Policija je potom isterala navijače Rada sa stadiona, a neredi su nastavljeni i u gradu.

Utakmica je završena nerešeno - 2:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu