Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.07.2003.

14:12

Gold kup: Pobede Amerikanaca i Kubanaca

Izvor: B92, yahoo

Autor:B92, yahoo

Default images

Fudbalska reprezentacija SAD ostvarila je i drugu pobedu na Gold Kupu, nezvaničnom prvenstvu Severne i Srednje Amerike. Amerikanci su u Foksborou savladali Martinik sa 2:0, golovima Brajana MekBrajda u 39. i 43. minutu. MekBrajd, koji je član Kolambusa, ali je deo sezone proveo na pozajmici u Evertonu, sakupio je 23 gola u nacionalnom timu. Još uspešniji je bio Kejsi Keler, koji je 32. put sačuvao mrežu svog tima, izjednačivši rekord legendarnog Tonija Meole.

Za iznenađenje se pobrinula selekcija Kube, koja je, takođe sa 2:0, pobedila reprezentaciju Kanade. Taj meč odigran je takođe u Foksborou, a strelac oba pogotka bio je Lester Mor u 15. i 46. minutu. Ovo je prva pobeda Kube u istoriji na ovom regionalnom takmičenju.

U utorak na programu su drugi mečevi u grupama A i B. U grupi A brazilska olimpijska reprezentacija igra protiv Hondurasa u pokušaju da se održi na turniru (počela ga je porazom od Meksika 1:0). Pored ovog meča, koji se igra u Sijudad Meksiku, u Majamiju se sastaju Gvatemala i Jamajka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve