Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.07.2003.

22:29

Pobeda Partizana na turniru u Krinsu

Izvor: B92, partizan.co.yu

Autor:B92, partizan.co.yu

Default images

Fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu u četvrtoj pripremnoj utakmici igranoj u Švajcarskoj. Protivnik je bila ekipa Lucerna, a konačan rezultat 4:3.

Švajcarci su poveli sa 2:0 već posle polovine prvog dela (Marić 3', Keita 23'), a posle nekoliko propuštenih prilika (28', 37', 43') Delibašić je u 44. minutu iskoristio odličan centaršut Drulovića i smanjio prednost Lucerna.
Već u 48. minutu bilo je ponovo dva gola razlike za Lucern, strelac je bio Brand. Pet minuta kasnije Đorđević smanjuje na 2:3, još jednom je asistent bio Ljubinko Drulović, iz kornera.

U 78. minutu izjednačenje donosi Saša Ilić, posle centaršuta Malbaše, Delibašić je loptu vratio na peterac, a kapiten 'crno-belih' postigao gol.
Partizan je do pobede stigao u 86. minutu igre, prodor Ilieva završio se prekršajem u šesnaestercu Lucerna, jedanaesterac je izveo Saša Ilić, pogodio golmana, ali je odbijenu loptu ubacio u gol i tako 'crno-belima' doneo pobedu i plasman u finale turnira.

Utakmica je odigrana na stadionu 'Klajnfeld' u Krinsu pred oko 4000 gledalaca, a Partizan je nastupio u sastavu:
Pantić, Vest (od 67. Savić), Đorđević, Malbaša, Žonsa (od 46. Zavišić), Ivić (od 5. Drulović), Ilić, Duljaj, Čakar (od 67. Nađ), Delibašić (od 88. Radončić), Iliev.

U drugoj utakmici turnira zagrebački Dinamo bio je bolji od domaćeg Krinsa, 2:0, a oba gola postigao je Niko Kranjčar. U sredu, 16. jula, za treće mesto igraće Lucern i Kriens, a u finalu Partizan i Dinamo iz Zagreba. Taj meč igra se u 20.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve