Nova vest
Fudbal

Petak, 20.06.2003.

23:10

Kup Konfederacija: Francuska - Japan 2.1

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Francuske obezbedila je plasman u polufinale Kupa konfederacija. «Trikolori» su u meču drugog kola u Sent Etjenu savladali Japan sa 2:1 (1:0). Prvi pogodak za domaćine turnira postigao je Rober Pires u 44. minutu iz jedanaesterca, da bi u 60. minutu izjednačio Šunsuke Nakamura iz slobodnog udarca. Pobedu je Francuskoj doneo Sidni Govu, pogotkom u 66. minutu. 

Publika na Žefri Gišaru imala je priliku da gleda najuzbudljivijih 45 minuta na turniru. Za to su zaslužniji bili Japanci, koji su sve vreme pokušavali da dostignu prednost protivnika, u čemu su uspeli samo na 6 minuta. Prvi deo meča bio je na nivou ostalih mečeva na Kupu konfederacija – sporo i nepovezano, uz relativno zainteresovane igrače.

Malo prilika je viđeno u prvom poluvremenu, po jednu su imali Marle i Nakamura, a u finišu su domaćini poveli posle kontroverznog jedanaesterca. Sudija je uz faul nad Bumsongom kaznio Inamotoa žutim kartonom. Siguran izvođač bio je debitant u ulozi kapitena Rober Pires.

U nastavku su se Japanci trudili znatno više, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze Barteza iz igre. Međutim, u 60. minutu Japan dobija slobodan udarac sa 22 metra polulevo. Bartez postavlja živi zid, a Nakamura gađa njegov ugao. Bartez je, kao i tako često u svojoj karijeri, nekih 20cm prekratak i Nakamura je najbolji strelac turnira sa 3 gola. Samo 6 minuta kasnije Govu koristi nesmotrenost japanske odbrane, dobija dugu loptu usred šesnaesterca i brzo savladava Narazakija.

Do kraja meča Japan je pokušavao da izjednači, stvarivši nekoliko šansi (Nakata i Nakamura), a Bartez je imao znatno više sreće nego spretnosti. Najbliži novom vađenju lopte iz mreže on je bio kada je Japan dobio novu priliku identičnu prvom golu. Ovoga puta šutirao je Endo, Bartez je bio aktivni posmatrač, a lopta se odbila od prečke. Japanu preostaje da protiv Kolumbije odigra bar nerešeno i da se plasira u polufinale, koje po igri iz ova dva meča, apsolutno zaslužuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve