Nova vest
Fudbal

Petak, 20.06.2003.

13:20

Bjeković i Zečević za B92: Ponovo najteži protivnik (izjave)

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Žreb u kvalifikacijama za Ligu šampiona ekipi Partizana ponovo je dodelio švedsku ekipu. U 2. kolu oni će igrati protiv aktuelnih šampiona Švedske Djurgardena. Prve reakcije iz Humske govore da crno-beli nisu zadovoljni protivnikom, ali i da najavljuju prolaz u 3. kolo.

Sportski direktor Nenad Bjeković:

Istorija se ponavlja i ponovo smo dobili najtežeg protivnika. Djurgarden će biti u prednosti zato što je prvenstvo u toku, već su odigrali 11 kola, prvi su na tabeli i prvu utakmicu igraju u Beogradu. Nismo mogli da dobijemo težeg protivnika i to u predkvalifikacijama, što je izuzetno čudno. Šta je tu je. Mislim da ako smo prošle godine mogli da izbacimo švedskog šampiona možemo to i ove godine”.

Bjeković navodi da činjenica da Partizan ponovo igra protiv jedne švedske ekipe, crno-belima ide u prilog:

Mislim da je to dobro, s obzirom da se igra na istom stadionu i da se radi o istoj fudbalskoj školi. S obzirom da smo mi skoro celu ekipu zadržali na okupu, mislim da je to veoma važan momenat”, rekao je Bjeković za B92.   Generalni sekretar Žarko Zečević:

Partizan je kao i obično dobio najtežeg protivnika. Nije sporno da u žrebanju uvek dobijamo najjače protivnike, ali ćemo se mi potruditi da izbacimo Djorgarden i da se kvalifikujemo za sledeće kolo”, rekao je za B92 nakon žreba generalni sekretar crno-belih Žarko Zečević.

Napadač crno-belih Ivica Iliev za B92 kaže da, uprkos činjenici da je njegov tima izvukao teškog protivnika, ne sumnja u prolaz Partizana u 3. kolo:

“Ovo je najteži protivnik iz one grupe timova koje smo mogli da izvučemo. Njihovo prvenstvo je i sada u toku i biće u punoj formi pred duel sa nama. Mi imamo iskustva sa švedskim timovima iz prošle sezone i mislim da bi trebalo da prodjemo dalje. U drugoj fazi priprema, u Švajcarskoj, igraćemo dosta kvalitetnih i teških utakmica, protiv mnogo težih rivala nego što je Djurgarden. Mislim da ćemo biti izuzetno spremni i da naš plasman u 3. kolo ne bi trebalo da se dovodi u pitanje”, rekao je Iliev.

Prošlogodišnje iskustvo sa švedskim Hamarbijem biće od velikog značaja pred duele sa Djurgardenom smatra Iliev:

“Pred prvu utakmicu sa Hamarbijem o njima nismo znali skoro ništa, ali smo odigrali odlično. Naučili smo tada dosta o toj vrsti ekipa i njihovom “ostrvskom” stilu igre, što se i videlo već u drugoj utakmici. Sada imamo više iskustva sa švedskim ekipama i mislim da sada stvarno ne bi trebalo da bude problema”, dodao je Iliev za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve