Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.05.2003.

16:09

Bekenbauer ponovo kritikuje FIFA

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Proslavljeni nemački fudbaler Franc Bekenbauer ponovio je u ponedeljak  pretnju da će napustiti funkciju predsednika Organizacionog komiteta Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine.

Bekenbauer je izrazio nezadovoljstvo nakon što je FIFA na sastanku Izvršnog komiteta za vikend "u principu dogovorila" da na narednom Mindijalu umesto dosadašnje 32 učestvuje 36 ekipa.

"Novim formatom takmičenja više neće biti zabave. Ne želim da snosim odgovornost za odluke za koje nisam odgovoran. Radije ću sve napustiti", rekao je Bekenbauer, a prenosi današnji tiražni nemački dnevnik "Bild".

Bekenbauer smatra da treba zadržati postojeći format završnog turnira, jer sa 36 ekipa Mundijal će imati više utakmica, ali prema njegovim rečima, to će omogućiti ekipama da medjusobno dogovaraju rezultat koji im odgovara.

"Sa 36 reprezentacija takmičenje bi se odvijalo u devet grupa, što znači da bi samo sedam drugoplasiranih ekipa nastavljalo takmičenje. Nemoguće je da se utakmice poslednjeg kola u svim grupama igraju istog dana. Neke ekipe moraće da čekaju da bi videle da li su se kvalifikovale u drugu fazu, dok će druge reprezentacije moći da igraju na rezultat koji im odgovara", rekao je Bekenbauer. Bivši kapiten i selektor nemačke reperezentacije i prošle nedelje je pretio da će napustiti funkciju predsednika Organizacionog komiteta, kritikujući FIFA da je zainteresovana samo za "pravljenje para", zato što je prema njegovim rečima odredila nerazumno visoke cene hotela i karata za "VIP goste".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve