Nova vest
Fudbal

Petak, 20.12.2002.

22:03

Iliev za B92: Očekujem dolazak velikog igrača i idola

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedan od onih koji sa oduševljenjem očekuju dolazak Lotara Mateusa u Partizan je i napadač crno-belih Ivica Iliev. Ilijev je za B92 prokomentarisao mogućnost dolaska legende svetskog fudbala.

"Sigurno šokantna, ali i pozitivna vest. Reč je o velikom igraču i treneru, koji je većini nama bio idol. Gledali smo ga na raznim takmičenjima i svetskim prvenstvima, kako osvaja sve moguće trofeje. Neverovatna je i sama pomisao da takav autoritet može da nas vodi i nadam se da će se to i ostvariti. Samim tim što su pregovori u završnoj fazi dovoljno govori o Partizanu kao klubu, našim ambicijama i potvrdjuje da je Partizan, u ovom trenutku, najveći klub u zemlji."

O tome da li je dolazak Mateusa korak unapred u odnosu na bivšeg trenera Ljubišu Tumbakovića, Iliev je rekao:

"Teško je dostići Tumbakovića, odnosno šefa kako ga još uvek zovemo. Svi znamo šta je on učinio za jugoslovenski fudbal i, pre svega, Partizan. Ne znam kako će se Mateus snaći u svemu ovome. Nikada do sada jedan stranac nije bio trener u domaćem fudbalu, medjutim, tradicije su tu da se ruše. Nadam se da će se transfer ostvariti i ne vidim nikakav problem, jer Partizan je veliki klub, gde se znaju principi i pravila. Mislim da će ga igrači odlično prihvatiti i mnogo toga novog naučiti. Nadam se da će nam krenuti na bolje i da će se nastaviti sa dosadašnjim rezultatima."

S obzirom da do sada ništa nije pomoglo prilikom pokušaja da se publika vrati na stadione, Ilijeva smo pitali da li će ovaj potez uprave kluba privući navijače na, u polusezoni uglavnom prazan stadion Partizana.

Mislim da hoće. Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena u pripremnom periodu da poboljšamo igru, uigramo nešto novo, što još nije vidjeno u igri Partizana u poslednjih 10-ak godina. Nadam se da će svi doći da vide šta je to jedno veliko ime kao što je Mateus doneo Partizanu i kako smo ga mi prihvatili. Ako Partizanu bude krenulo na bolje, mislim da će publika ponovo da se vrati na stadion u velikom broju", rekao je Iliev za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve