Nova vest
Fudbal

Petak, 20.12.2002.

10:30

B92:Mateus 90 odsto u Partizanu!

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Na pomolu je sportska vest godine:Jedan od najboljih evropskih fudbalera svih vremena, legenda Bajerna iz Minhena i nemačke reprezentacije Lotar Mateus na pragu je preuzimanja trenerskog mesta u fudbalskom klubu Partizan.

Kako je za B92 potvrdio jedan visoki funkcioner crno - belih, Mateus skoro sigurno u nedelju stiže u Beograd, gde bi trebalo da potpiše ugovor sa zvaničnim šampionom Jugoslavije.

"Skoro je gotovo, sa 90 odsto sigurnosti mogu da kažem da je Mateus naš trener.U nedelju će se znati sve", rekao je naš izvor.

Mateus: bilo je kontakta...

Istovremeno, sam Mateus izjavio je agenciji Beta da nije dobio nikakvu zvaničnu ponudu beogradskog kluba Partizan da preuzme mesto prvog trenera.

Utelefonskom razgovoru sa dopisnikom agencije Beta iz Berlina, Mateus je rekao da ga je "pre izvesnog vremena zvao neko iz kluba Partizan", ali da nakon toga "nije dobio nikakvu pisanu ponudu ovog kluba".

Mateus je naveo da "svakodnevno prima pozive i ponude mnogobrojnih klubova iz Italije, Španije, Francuske i mnogih drugih zemalja".

"Ja sam dovoljno fer da sve te ponude stvarno i razmotrim", rekao je Mateus.

Na pitanje da li je za njega načelno zamislivo da postane trener nekog fudbalskog kluba u Beogradu, Mateus je odgovorio da je u principu "spreman da razmotri sve ponude koje dobija" i da "nije najbitnije o kom klubu je reč, već kakvi se uslovi rada nude".

Lotar Mateus je jedan od najuspešnijih nemačkih fudbalera svih vremena. Igrao je 150 puta za nemačku reprezentaciju čime je postao i fudbaler sa najvećim brojem utakmica u nacionalnom dresu na svetu.

U Bundesligi Mateus je odigrao 464 utakmice i postigao 121 gol. 1990. i 1991. izabran je za "najboljeg fudbalera godine u svetu", a 1990. i 1999. bio je nemački "fudbaler godine".

Karijeru je započeo u Borusiji iz Menhengladbaha, a 1984. je prešao u Bajern iz Minhena, gde se vratio i 1992. nakon što je četiri godine igrao za Inter iz Milana. Fudbalsku karijeru je završio 2000. u klubu Metro Stars u Njujorku.

Mateus je prošle godine vodio bečki klub u duelu sa crno-belima u 1.kolu kupa UEFA ( 1:0 i 1:5).

Pored Mateusa, kao kandidati za upražnjeno mesto prvog trenera kluba spominju se bivši igrači Partizana Vlada Vermezović i Zvonko Varga ( koji već ima iskustva u jugo fudbalu – vodio OFK Beograd i Rad), kao i Nikola Rakojević ( Zeta) i veterani Dimitrije Davidović i Ivica Osim.

Direktor Partizana Nenad Bjeković rekao je da će ime novog trenera biće poznato pre 1.januara 2003.godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve