Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.07.2002.

21:15

Zen-Rufinen odlazi, Blateru odresene ruke

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Cetvorogodisnji mandat generalnog sekeretara Svetske fudbalske federacije (Fifa) Misela Zen Rufinena danas je zvanicno okoncan.

Rufinen je funkciju generalnog sekretara nezvanicno napustio jos krajem maja nakon reizbora Sepa Blatera na celo Fife, s obzirom da su njih dvojica uoci predsednickih izbora dosli u ozbiljan sukob.

Kako se navodi u saopstenju Fife, Rufinena na poziciji generalnog sekretara privremeno zamenenjuje Urs Lindzi, a o trajnom resenju na toj funkciji bice odluceno na sastanku Izvrsnog komiteta, koji ce biti odrzan 23. i 24. septembra.

Zen Rufinen je pred izbore za predsednika Fife u svom izvestaju Izvrsnom komitetu od 21 stranice, koji je potkrepljen sa oko 300 stranica finansijskih dokumenata, optuzio predsednika Fife za proneveru vise stotina miliona dolara.

Na osnovu Rufinenovog izvestaja clanovi Izvrsnog komiteta podneli su protiv Blatera krivicnu prijavu svajcarskom sudu i predsednik Fife se trenutno nalazi pod istragom, ali to mu nije smetalo da bude ponovo izabran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu