Nova vest
Fudbal

Subota, 28.07.2007.

10:47

Intertoto: Kuljani za UEFA kup

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Ovog vikenda na programu su revanš mečevi poslednjeg kola Intertoto Kupa posle kojih će se 11 ekipa preseliti u kvalifikacije za UEFA kup. Posle prvih duela, jedini timovi za koje može da se kaže da su završili više od pola posla su Blekburn i Sampdorija. Englezi su na strani dobili Vetru sa 2:0, dok je klub iz Đenove na gostovanju bio bolji od Černo Mora 1:0.

Jedini srpski predstavnik u ovom takmičenju Hajduk iz Kule otputovao je u Portugal gde će u nedelju pokušati da odbrani prednost od 1:0 iz prvog meča protiv Leirije. U slučaju uspeha, Kuljani će postati prvi naš klub koji je stigao do UEFA kupa preko Intertoto kupa.

"Nema sumnje da ćemo biti na teškom ispitu jer se radio o jakom protivniku. Smatram da će najveći pritisak biti u prvih 20 minuta. U tom periodu moramo biti smireni i sigurni. Naša prednost iz prvog duela je mala, ali dragocena i daje nam pravo da se nadamo konačnom trijumfu", rekao je štoper Hajduka Bojan Dojkić.

Francuski Lans ima sjajnu priliku u revanšu sa Černomorecom posle 0:0 iz prvog duela. Nenad Kovačević koji je bio starter i prošle nedelje u Odesi i ovoga puta će istrčati među prvih 11, dok se Milan Biševac nalazi u nemilosti trenera Gija Rua i trebalo bi očekivati da će u skorom periodu promeniti sredinu.

Atletiko u Madridu dočekuje Gloriju posle poraza u prvom duelu od 1:2. U timu crveno-belih za razliku od prošle nedelje biće Dijego Forlan i Serhio Aguero, koji su dobili produženi odmor zbog reprezentativnih obaveza.

Ostali parovi: subota - Trabzon-Ocelul (prvi meč 1:2), nedelja - Hamburger-Dačija(1:1), Utreht-Hamarbi(0:0), Rubin-Rapid Beč(1:3), Alborg-Gent(1:1), OFI-Tobol(0:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu