Selekcija Srbije u sredu u Kijevu

Izvor: B92, Sport
Podeli

Fudbalska reprezentacija Srbije u sredu u Kijevu igra sa selekcijom Ukrajine pripremnu utakmicu pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Selektor Miroslav Đukić poveo je selekciju sa dosta mladih igrača, dvojicom povratnika i dvojicom debitanata. Očekuje se da na teren stadiona 'Lobanovski' istrče Stojković - Rukavina, Vidić, Ivanović, Kolarov - Kuzmanović, Smiljanić - Stanković (Ilić), Z. Tošić, Sulejmani - Lazović, a meč počinje u 18 časova.

"Svestan sam da javnost sve gleda kroz rezultat," rekao je za 'Sport' Miroslav Đukić, "Da bi se do njega došlo, mora da se ima vizija, a moj stručni štab i ja znamo šta hoćemo. Imamo u glavi filozofiju igre, koju želimo da vidimo na terenu i, shodno toj filozofiji, formiramo tim sposoban za ostvarenje cilja."

Đukićev tim odigrao je jednu prijateljsku utakmicu, sa Makedonijom u Skoplju, a očekuje se da startna postava bude nešto drugačija nego u tom meču, sa samo jednim napadačem.

"Ukrajinci su dobar tim, sa jakom odbranom i brzim kontranapadima koji se završavaju preko Ševčenka i Voronjina," kaže Đukić, "Ipak, nećemo razmišljati o njima, niko od protivničkih igrača neće imati striktnog čuvara. Bitna je naša igra."

Reprezentacija Sebije odradila je jedini trening u utorak uveče, po veoma lošem vremenu, a neizvesno je da li će u timu biti Dejan Stanković, koji je radio sa ekipom ali je prehlađen pa je pitanje da li će Đukić rizikovati.

Selekcije Ukrajine i Srbije nisu se sastajale, ali je tim Srbije i Crne Gore na istom stadionu izgubio u avgustu 2005. sa 2:1 a reprezentacija SR Jugoslavije u Moskvi u maju 2002. sa 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu